Trabzon’dan Gümüşhane’nin Yağlıdere köyüne bağlı Camiboğazı Yaylası'na gitmek isteyen 3 kişinin içinde bulunduğu arazi tipi araç kara saplandı.

Yağlıdere köyünden Krom Vadisi güzergahını izleyerek Camiboğazı Yaylası'na ulaşmak isteyen H.Y (29), M.B (37) ve Z.S (36) Hanzarya Boğazı'nı geçtikten sonra yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kaldı.
Arazi tipi araçla olmalarına rağmen bölgede gerçekleşen yoğun tipi nedeniyle kara saplanan vatandaşlar kendi çabalarıyla bulundukları yerden kurtulamayınca Jandarma ve AFAD’dan yardım talebinde bulundu.
Vatandaşların bulundukları yeri yoğun kar ve tipi nedeniyle tarif edememesi üzerine cep telefonundan konumları alınarak, bölgede aşırı kar bulunması nedeniyle İl Özel İdaresi'nden iş makinesi talep edildi.
Jandarmanın 3 subay, 2 astsubay ve 2 er, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi ve İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi ve ekibiyle gerçekleştirilen yoğun mücadele sonucunda 6 saat sonunda bölgeye ulaşıldı.
Aşırı tipi nedeniyle iş makinesinin bile çalışmakta zorlandığı operasyonda, son 500 metrede kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulması nedeniyle Jandarma ekipleri yürüme aracın yanına giderek yaklaşık 2 bin 400 metre rakımda kara saplanan vatandaşlara araçlarının içinde donmak üzereyken ulaştı.
Jandarma aracına bindirilerek Krom Mahallesi'nde hazır bekletilen Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından ilk sağlık kontrolleri yapılan vatandaşlar daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne götürüldü.