61SAAT HABER SERVİSİ - AJANSLAR - Edinilen bilgiye göre olay, Arifiye ilçesi Kumbaşı Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Aralarında daha önceden husumet bulunan biri Trabzonlu olan iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

İLK ÇATIŞMADA TRABZONLU AİLEDEN 2 KİŞİ ÖLDÜ
 Çıkan silahlı çatışmada Trabzon’un Of İlçesinden olan Bilal Erman (21), Murat Erman (57) ile Fahri Harmancı ve Bilal Uğur hayatını kaybetti.
Yaralanan 7 kişi ise olay yerine gelen sağlık ekiplerince Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi kaldırılarak tedavi altına alındı. 
QDün hastane önünde de yaralı yakınları arasında arbede çıktı. Çıkan arbede bir süre sonra polis ekiplerince engellendi. Yaşanan arbede sonrasında henüz kimliği açıklanmayan bir kişi pompalı tüfekle hastaneye gelerek ateş açtı.

HASTANEDEKİ ÇATIŞMADA 2’Sİ POLİS 4 YARALI
 Alınan bilgiye göre, tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 2’si polis olmak üzere toplamda 4 kişi daha yaralandı. 
Olay sonrası hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi giriş çıkışlara kapatıldı. Hastanede polis ve 2 vatandaşı daha vuran şüpheli ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. 
Polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, konuyla ilgili geniş çaplı inceleme sürüyor. 

PARMAK İZLERİ ALINDI
 Arifiye'deki olay yerinde ve hastane bahçesindeki saldırılarda toplam 3 tabanca ve 2 av tüfeği kullanıldığı öğrenildi. 
Tabanca ve tüfekler ile olayda hayatını kaybeden ve yaralananlardan alınan parmak izleri, el sibopları İstanbul'daki Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliğine gönderildi.  Burada yapılacak olan incelemede kimlerin ateş ettiği belirlenecek. 

OLAYIN NEDENİ
İki ailenin çatışmasıyla devam eden olayın 31 Mart'taki muhtarlık seçiminden kaynaklandığı biliniyor.  Ancak, ailelerin arasındaki husumetin daha önceye dayandığıda kaydedildi.