Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbeci askerlerinin halka kurşun sıktığı 15 Temmuz’da aynı aileden 3 kişi yaralandı. Baba Ali ve anne Jale Usta, Sarıyer’deki Borsa İstanbul binasının çatısındaki keskin nişancının kurşunlarıyla oğulları Mehmet Fatih Usta ise araçların arasında kalarak yaralandı.

53 yaşındaki inşaat mühendisi Ali Usta, darbe girişimi öncesi memleketi Trabzon’da olduğunu ve bir dostunun çocuğunun düğünü için geldiğini, 15 Temmuz’da düğüne katıldıktan sonra arkadaşlarıyla bir yerde çay içerken şaka gibi trajikomik haberi aldıklarını kaydetti.
Mahallelerindeki AK Parti ilçe teşkilatında toplandıklarını dile getiren Usta, “Allah millete cesaret verdi. Tankın silahın üzerine yürüyor. Vatandaş, yanındaki kardeşi düşüyor ama kendisi devam ediyor. Darbeyi engellemek bu millete nasip oldu. Halkın dünyada engellediği tek darbe girişimi budur herhalde. Bu başka bir millete nasip olmamış bir şereftir” dedi.

ERDOĞAN’I KARŞILAMAYA GİDİYORLARDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’na geleceği haberini duyduktan sonra ailecek onu karşılamaya gitmek için araçla yola çıkarken Borsa İstanbul Binası önünde darbeci askerlerle karşılaştıklarını anlatan Ali Usta, sözlerine şöyle devam etti:
“İstinye Park’ın orada darbeci askerlerin vatandaşlara ateş ettikleri haberini aldık. Ne demek halka ateş etmek? Bundan sonra araçlarını bırakan herkes Borsa İstanbul’un oraya doğru koşmaya başladı. Askerler borsa binasını basmış, çatısına keskin nişancı çıkarmışlardı. Herkes onlara doğru yürüdü. Ben ve eşim kurşun yarası aldık, çatısından açılan ateşle vurulduk. Rabbim nasıl güç verdi herkese? Vurulunca o anda insanın içinde korku olmuyor. Ben vurulunca büyük oğlum beni güvenli yere getirdi.

Zaten daha sonra oğlumun da panzerler arasında kalıp yaralandığını öğrendim. O anda bize bir şey söylemedi. Darbeciler yardıma gelenlere daha insafsız davrandılar. Ben 10 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildim. ”