61SAAT HABER SERVİSİ -  İstanbul Kartal’da çöken binadan sağ kurtulanları Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu hastanede ziyaret etti. Başkan Sarıoğlu, yaralıların kendisine binanın büyük bir gürültüyle çöktüğünü söylediğini aktardı...

İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı binada enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ederken, Trabzon Of İlçe Belediye Başkanı Salih Salih Sarıalioğlu ilk olarak olay yerinde incelemelerde bulundu.
Başkan Sarıalioğlu daha sonra, İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Nedim ve Ali Alemdar’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Burada yaralılarla yaptıkları görüşmeyi aktaran Başkan Sarıalioğlu,  “Nasıl olduğu belli değil. Bina olduğu yere çöktü. 8 katlı bina. Bizim Oflu hemşerimiz vardı. 43 sakin vardı. Ama olay anında 23 tanesi oradaydı. 23 tanesinin de 15’i Oflu.. Hepsi aynı aileden ve 3 dairede oturuyorlardı. Amca çocukları, dede, torun yeğen.. 15 kişiden 7’si hastanede biri vefat etti 8’i enkaz altında kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Başkan Sağrıaliğlu, “Geçmiş olsun dedik, şifa diledik. Nasıl olduğu belli değil. Sadece büyük bir gürültüyle beraber bina olduğu yere yığıldı. Sağa sola devrilme yok, olduğu yere yığıldı” dedi.