Vakfıkebir Büyükliman Mahallesi’nde 4 çocuk annesi Meryem Gel (40), oğlu A. Gel (16)’in içine düştüğü ‘Bonzai’ bataklığından kurtarılması için yetkililerden yardım istedi.  Geçtiğimiz Ramazan Ayı’ndan beri büyük acılar çektiğini belirten Meryem Gel olayı şöyle anlattı: “Komşudaydım, eve geldiğimde kızım heyecanla kardeşinin odasından garip sesler geldiğini söyledi. Telaşla odaya girdiğimde oğlumun yatağın üzerinde ölü gibi yattığını gördüm. Çocuğum komaya girmişti ve üstü başı da ıslaktı. Hemen Vakfıkebir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdük. Doktor çocuğumun ‘Bonzai’ kullandığını söyledi ve KTÜ Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni arayarak bizi oraya sevk etti. Fakültede yaklaşık 5 gün yattıktan sonra eve geldik.”

HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ GÖZE ALDIM
Oğlunu kaybetmemek uğruna her türlü mücadeleyi göze aldığını belirten Meryem Gel, “Belki psikolojik destek alırsa uyuşturucu bataklığından kurtulur düşüncesiyle Psikiyatri doktoruna götürdüm. Ancak daha sonra gitmek istemedi. Okuduğu okulun rehber öğretmeni Ankara’ya götürmemi istedi, götürdüm. Yapılan tahlilde ‘Bonzai’ kullandığı tespit edildi, kandaki zehir miktarı çok yüksek çıktı. Aradan 15 gün geçtikten sonra Samsun’a götürdüm. Samsun’daki tahlillerde her nedense zehir çıkmadı. Polisten yardım istedim. Ancak yapacakları bir şey olmadığını söylediler” dedi. 

NEREDEN ALDIĞINI SÖYLEMİYOR
Tüm çabasına rağmen oğlunun uyuşturucuyu nereden temin ettiğini belirleyemediğini anlatan Meryem Gel, “Anladığım kadarıyla uyuşturucu temin etmek için birlikte olduğu arkadaşlarıyla hırsızlık yapıyorlar. Kendisine her gün cep harçlığını veriyorum. Üstelik sigara içmeye de başladı. Sigara parasını da veriyorum ve zehri bırakmasını istiyorum. Zehri kimden aldığını söylemiyor. Devletten ve yetkililerden yardım istiyorum. Çocuğumun emin ellerde olmasını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak : Karadeniz'in Sesi