Almanya’nın Witten kentinde yaşayan ve lösemi teşhisi konulan Trabzonlu Şahin Ailesi’nin 9 yaşındaki oğulları Aziz Şahin için doku tiplemesi kampanyası yapılacak. Essen Üniversitesi Kliniği’nde tedavisine devam edilen Aziz Sahin için Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) tarafından organize edilen kampanya 6 Aralık Cumartesi günü Witten Baedeker Ilkokulu’nda saat. 12.00 ile 18.00 arasında gerçekleştirilecek.

SILA ŞAHİN’DEN DESTEK

Aziz Şahin için uygun dokunun bulunması için düzenlenen kampanyayı Türk kökenli oyuncu Sıla Şahin’in de destek verdiği ve sosyal paylaşım hesabından yüzlerce paylaşım yaptığı belirtildi. Almanya’da her 16 dakikada bir kişiye kan kanseri teşhisi konulurken kan kanseri hastalarının sadece üçte biri aile bireyleri arasında uygun bir verici bulabiliyor. Her beş kan kanseri hastasından biri hala uygun verici arıyor.

166 BİN KAYITLI TÜRK

Dünya genelinde 5 merkezi bulunan Alman Kemik İlik Bankası (DKMS)’nın 5 milyona yakın kayıtlı vericisi varken 46 bin kadar da bağışta bulunan verici sayısı var. DKMS’de 166 binden fazla Türk kökenli kayıt verici varken bunlar arasında bugüne kadar 630 kişiden fazla kök hücre bağışında bulunarak bir hastaya yaşam verdiği belirtildi. Kök hücre naklinin gerçekleşmesi için doku özelliklerinin uyum göstermesi gerekiyor.

Cengiz PARLAYAN / WITTEN