B20 yıl önce epilepsi hastalığına yakalanan çocuğunun tedavisi için varını yoğunu harcadığını ve borç batağına saplandığını belirten Kadir Kazancı, başvurduğu hiçbir resmi kurumdan destek alamadığını ileri sürerek organlarını satışa çıkardığını açıkladı.

Zor günler yaşadığını belirten Kazancı, “20 sene önce çocuğum epilepsi hastalığına yakalandı. Böyle bir hastalıktan haberimiz yoktu. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. A. Ö.’ye gittik. Yanlış teşhis koydu ve yanlış ilaçlar verdi. Bu sürede hastalık da ilerledi. Tavsiye üzerine, o dönem KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bir epilepsi uzmanına gittik. Yeni bir tedaviye başladık ama yıllardır kullanılan yanlış tedavi ve ilaçlar hastalığını da kötü etkilemiş” dedi.

VARIMI YOĞUMU ÇOCUĞUM İÇİN HARCADIM

Tüm gelirini evladı için harcadığını belirten Kazancı, “2 sene öncesine kadar ara ara krizlerle devam ediyordu hastalığı. Bir gece fenalaştı, kan kustu. Kan pıhtılaşmış, karaciğere giden damarları tıkamış, bu da yemek borusu varisine sebep olmuş. Çok para harcayıp onlarca doktor dolaştık ama çare bulamadık. Maddi durumum yetersizdi. 900 TL maaş alıyorum, 400 TL kira veriyorum. İki oğlum da askerde o zamanlar. Varımı yoğumu çocuğum için harcadım. Yetmedi borca girdim. Şu anda eşe dosta, bankalara 100 bin TL’den fazla borcum var. İcralık oldum. Bankalar ve avukatlardan sürekli telefonlar alıyorum. Oğlumu tedavi ettirebilecek hiçbir maddi gücüm kalmadı” diye konuştu.

SON ÇAREM ORGANLARIMI SATMAK

Kazancı, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe yazdım ama cevap alamadım. Kaymakamlığa gittim, en azından gıda yardımında bulunmalarını istedim ama ret cevabı aldım. Vali Abdil Celil Öz’e gittim. Oradan da olumlu bir soruç elde edemedim. Siyasetçilerden de bir yardım göremedim. Derdimi anlatabileceğim kimse kalmadı. Son çarem organlarımı satmak. Allah benim durumuma kimseyi düşürmesin. Devletimizin yetkililerinden Allah rızası için yardım bekliyorum.”

(Karadeniz'in sesi)