DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın Darbe Komisyonu'nda ortaya attığı "Ecevit bize Fetullah'ın cumhurbaşkanlığını dayatacaktı" iddiasına tepki gösterdi.

DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti döneminde Adalet Bakanı olan, Hikmet Sami Türk, “Son seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı olan Cevdet Saral’ın 17 yıl öncesine giderek ortaya attığı iddia, Fethullah’çı Terör Örgütü’nün Devlet dairelerinde etkili konuma gelmesine göz yumulmasının sorumluluğunu 14 yıldan beri iktidarda olan AKP’den alıp bugün hayatta olmayan Ecevit’e yükleme çabasından başka bir şey değildir” açıklamasında bulundu.

DSP’li Türk, 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Fetullah Gülen grubunun 2000 yıllarında ülkeyi ele geçirmek istediğini iddia ederek "Dönemin Genelkurmay Başkanlığı Plan Prensipler Daire Başkanı Korgeneral Reşat Turgut ile sohbet sırasında, hazırladığımız raporun çok işlerine yaradığını belitti. 'Paşam bizim hiç işimize yaramadı, sizin işinize nasıl yaradı' diye sorduğumda ise 'Eğer o rapor elimizde olmasaydı Ecevit bize Fetullah'ın cumhurbaşkanlığını dayatacaktı' dedi. 'Paşam bu nasıl söz, bu adam ilkokul mezunu bile değil, Ecevit bunu nasıl teklif edecekti cumhurbaşkanlığına' diye sorduğumda ise 'Onlar kolay halledilecek işlerdir' cevabını verdi." demişti.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, Cevdet Saral'ın açıklamasına tepki göstererek şunları söyledi:

 “Bu, aklı başında hiçbir insanın kabul etmeyeceği, hiçbir dayanağı olmayan, ciddiyetten uzak, tamamıyla hayal ürünü, Cumhurbaşkanını hangi organın nasıl seçtiğini göz ardı eden, TBMM Araştırma Komisyonunu yanıltmaya yönelik, asılsız ve sorumsuz bir iddiadır. Başbakan Bülent Ecevit’in başkanlığındaki DSP-MHP-ANAP Koalisyonu, 28 Mayıs 1999 – 18 Kasım 2002 tarihleri arasında görev yapmış olan hükümettir. Ne Başbakan Ecevit’in, ne O’nun başkanlığındaki 57. Cumhuriyet Hükümeti üyelerinden herhangi birinin Fethullah Gülen’in cumhurbaşkanlığını aklından geçirmesi dahi söz konusu olamaz.

“10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER KOALİSYON PARTİLERİNİN UZLAŞMASI SONUCUNDA SEÇİLMİŞTİR”

Nitekim Türkiye Cumhuriyeti’nin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanı iken Koalisyon partilerinin uzlaşması sonucunda 5 Mayıs 2000 günü TBMM Genel Kurulunda oylamaya katılan 533 üyeden 330’nun oyuyla seçilmiştir. Bu rakam, 18 Nisan 1999 milletvekili genel seçiminden toplam 351 milletvekili ile çıkmış olan Koalisyon ortağı üç partinin güçlü desteğini ifade eder. Son seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı olan Cevdet Saral’ın 17 yıl öncesine giderek ortaya attığı iddia, Fethullah’çı Terör Örgütü’nün Devlet dairelerinde etkili konuma gelmesine göz yumulmasının sorumluluğunu 14 yıldan beri iktidarda olan AKP’den alıp bugün hayatta olmayan Ecevit’e yükleme çabasından başka bir şey değildir.”

Odatv