61SAAT HABER SERVİSİ- Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın ismi kullanılarak bir iş adamı dolandırıldı. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından AK Parti Trabzon eski İl Başkanı olan Bakan Yardımcısı Balta’nın ünlü sosyal paylaşım sitesi twitter’da kendisine ait şahsi hesaptan uyarı mesajı yayınladı. 
“Değerli kardeşlerim ismimim kullanarak vatandaşlarımızdan para talep edip dolandıran şahıslar olduğunu üzüntüyle öğrendim. Bilginize” diye mesaj yayınlayan Balta, ardından ise bu kişilerden şikayetçi olacağını ifade etti. 
Balta sonra ki mesajında ise, “İsmimi kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı yasal haklarımızı kullanacağım. Bütün kardeşlerimin haberdar olması için paylaşıyorum” şeklinde yazdı.

Olay ise iddialarına göre şu şekilde gelişti. 

Dolandırıcıların hedefindeki ilk isim Muhammet Balta’nın da yakınen tanıdığı sıkı ilişkileri olan işadamı İ.K. oldu. Fakat İ.K. bu tuzağa düşmeyerek hemen Muhammet Balta’yı arayıp durumu bildirdi. Dolandırıcılar hızlı davranıp bu kez işadamı Z.Ö’yü aradı.

İşadamına 'Ben Muhammet Balta, çok hastayım, nakit paraya ihtiyacım var bana bir miktar para çıkartırmısın’ dedi. Bunun üzerine işadamı hemen hesaba parayı aktarttı. Dolandırıcı ertesi gün tekrar arayıp yine para istedi. İşadamı yeniden hesaba para aktardıktan sonra Muhammet Balta’yı arayıp ‘Muhammet Bey parayı hesabınıza yatırdım. Çok geçmiş olsun’ dedi. Balta hasta olmadığını ve işadamından para istemediğini söyleyince işadamı doandırıldığını anladı.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta banka dekontları ile birlikte Pazartesi dolandırıcılar hakkında adli işlem başlatılması için müracaatta bulunacak.


Daha önce de bir çok siyasetçi, vali ve ünlü sanatçının ismi kullanılarak çeşitli dolandırıcılık olayları gerçekleşmiş ve çok sayıda vatandaşda bu şekilde mağdur olmuştu. Emniyet birimleri ise yayınladıkları mesajlar, ATM önlerine koydukları uyarıcı yazılar ile bu kişilere karşı vatandaşları uyarıyor. Ancak son olarak geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Canan Karatay’da bu tip dolandırıcılara ne yazık ki para kaptırmıştı. 

KAYNAK: 61SAAT.COM