Günebakış gazetesinin haberine göre : TRABZON'UN Of İlçesi'nde aracıyla yolun ortasında bekleyen dönemin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün babası Abdullah Öztürk'e ait aracın fotoğrafını çeken trafikçi uzman çavuş Yasin Batı, Akçaabat'a sürgün edildi. Sürgünü gurur meselesi yapan Batı,  eski görev yerine dönebilmek için yürütmeyi durdurma talep ederek AYİM'e başvurdu. Batı, evini taşımasının büyük bir yük olacağını, 7 ay sonra tayin olacağını belirterek, eski görevine dönmeyi talep etti.  Mahkemenin vereceği karar merak ediliyor.
TRABZON'UN Of İlçesi'nde aracıyla yolun ortasında bekleyen dönemin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün babası Abdullah Öztürk'ün aracının fotoğrafını çeken trafikçi uzman çavuş Yasin Batı, Akçaabat'a sürgün edildi. Sürgünü gurur meselesi yapan uzman çavuş, eski görev yerine dönebilmek için AYİM'e başvurdu ve yürütmeyi durdurma talep etti. Şimdi mahkemenin vereceği karar merak ediliyor.

7 AY SONRA TAYİN OLACAK
Geçen yıl Uşak'ta görev yapan Yasin Batı. Trabzon'a atandı. Ailesini yanına alan Batı, özel aracıyla yeni görev yerine gitmek üzere yola çıktı. Yolda trafik kazası yapan Batı, bir aylık oğlunu kaybetti. Oğlu Muhammet Yasin Batı'yı toprağa veren Uzman Çavuş Batı, Trabzon'da göreve başladı. Of Jandarma Komutanlığı Trafik Timi'nde görevlendirilen Batı, 16 Temmuz günü olacaklardan habersiz yolun ortasında bekleyen aracın sürücüsüne, 'devam et' diye bağırdı. Araçtan inen iki kişi Abdullah Öztürk ve Mesut Keskin, "Bize bağıramazsın" diye sert çıktı. Bunun üzerine trafiği açmak için bağırdığını belirten Batı, "Yolun ortasında bekleyecekseniz, aracınızın fotoğrafını çekeceğim" dedi.

DEVREYE BAKAN GİRDİ
 
Batı'nın fotoğrafını çektiği aracın sahibi Abdullah Öztürk, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün babası Mesut Keskin ise yeğeni çıktı. Yaşanan tartışma dönemin İçişleri Bakanı Öztürk'e ulaştırıldı. Batı, Bakan Öztürk'ün talimatı ile Trabzon'un batısında uzak bir ilçeye tayin edilmesi istendi. Akçaabat'a tayin edilen Uzman Çavuş Batı, önce izne çıktı ardından da AYİM'e başvurdu. AYİM'e gönderilmek üzere Of Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği dilekçesinde evini taşımanın kendisine büyük bir yük olacağını, 7 ay sonra doğuya tayin gideceğini belirten Uzman Çavuş Batı, yürütmenin durdurulmasını ve eski görev yerine gönderilmesini talep etti.