Denizer Balıkçılık sahibi Recep Denizer, bilim adamların 1 sene boyunca tekneler ile denize açıldıktan sonra bu yasağı vermesini istediklerini söyledi. Karadeniz’in coğrafi yapısını bilmeden bu tür yasakların konulamayacağını kaydeden Denizer, “Her şey hazır ama balıkçılar denize çıkmayacaklar. Sıkıntı büyük. Sıkıntıyı bertaraf etmek adına Sayın Başbakan’ımızla konuşuldu ama istediğimiz sonuç henüz çıkmadı. Karadeniz’de 18 metre yasağı vardı, balıkçılarda bir sıkıntı yoktu. Biz bu sıkıntıyı 18 metreyi daha aşağıya çekmek anlamında uğraş verirken birden bire 24 metreye çıktı neden çıktı. Trabzon’daki Araştırma Enstitüsü'nden Ankara’ya gerekli olan yazılar gitmiş ama nasıl ne şekilde gittiğini biz bilmiyoruz. Giden yazıların içiresinde 24 metre yasağı var peki biz ne avlayacağınız Karadeniz’de. Karadeniz’in ana balığı hamsi, palamut ve ıstavrit. Karadeniz’de olan yunus avcılığının yunusun ne kadar olduğun bu bilim adamları biliyorlar mı? Günde ne kadar hayvan yediğini biliyorlar gelsinler onlara bir düzenleme getirsinler” dedi.

Bilim adamlarının denize çıkmadan böyle bir sınırlama getirdiğini söyleyen Denizer, “Hangi bilim adamı denize gitti de denizini coğrafi yapısını biliyor da bu yasaklamaları götürüyor. Teknelerimiz burada buyursunlar gelsinler 1 yıl boyunca denize getirelim ne şekilde denize ağ sarıyorlar, kaç metreden sarıyorlar, gelsin öğrensinler. Denizin coğrafi yapısı bilinmeden bu yasak nasıl alınıyor hiç anlamıyorum. Benim düşüncem bu iş Pazartesi günü çözülecek. Artık Karadeniz’de herkes birbirine haber verdi denize çıkmıyorlar. İyi haber bekliyoruz iyi olacağını düşünüyoruz. Yasak ve yanlış hiçbir iş yapmak istemiyoruz. Hopa’dan İstanbul’a kadar hiçbir balıkçı denize çıkmayacak. Biz balıkçılar olarak denize çıkmayacağız. Bunun içerisinde bu düzene uymayıp da 2-3 tane çıkacak olan varsa onlar bizden değildirler” diye konuştu.

Akgün Balıkçılık ortaklarından Mahmut Celal Akgün ve Vedat Akgün, 18 metre sınırlamasından şikayetçi iken 24 metre sınırlamasının getirildiğini kaydederek “Av yasağı kalkıyor ama av yapacak sahamız yok. Bilim adamları gelip bizden bilgi alıyorlar. Bizden habersiz karar alıyorlar. Yasak ne zaman kalkarsa biz o zaman denize çıkacağız. Benim ayrıca bir önerim var. Devlet bizden gelip teknelerimizi alsın biz bunların koymuş olduğu yasaklara göre memur olarak çalışalım. Ondan sonra zarar etti diye bunları özelleştirmeye giderler” şeklinde konuştu.