Ziyarette Şengül Yavuz’a Ortahisar Kaymakamının eşi Gupse Toğay, İl Jandarma Komutanın eşi Sevgi Şen, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harput, İŞKUR Müdürünün eşi Nurcan Zengin eşlik etti.
 Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden ayrı kalan ancak kızına olan sevgisiyle hayata tutunan ve öğretmenliği kızında yaşayan Sibel Aşçı bununla da yetinmeyip yaşadıklarını geliştirilen bilgisayar programı sayesinde kitaba döktü.
 Tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren Sibel Öğretmenin en büyük yardımcısı kızı Buse Sakallıoğlu’nun desteği sayesinde bilim adamı, matematik ve fizik profesörü Stephen W.Hawking gibi Sibel öğretmen de vücudunu hareket ettirmeyi gerektirmeyen özel program sayesinde düşüncelerini bilgisayar ekranına taşıyor.
 Hem mesleğini sürdürmek hem de insanlara örnek olmak adına mesajlar verebilmek ve öğretici olmak adına ‘Hayata Bir Buse’ adını verdiği kitabında ayrıca; yaşanılan tüm olumsuzlukları hayatımızdan bertaraf ederek yaşamaya çalışılması gerektiğine de vurgu yapıyor.
 İlk satışını İnternet üzerinden yapmaya başlayan Sibel Aşçı’nın kitabı şuan itibari ile 2 binin üzerinde satış elde etti.