Trabzon’un Çaykara İlçesi, Baltacılı Mahallesinden Öğretmen Mustafa Baltacıoğlu´nun torunu Trabzon´da İkamet eden Ayhan Baltacıoğlu´nun kızı olan Elif Baltacıoğlu uzun zamandır Akciğer rahatsızlığı hastalığı ile mücadele ediyordu. Akciğer Nakli için uzun süre bekleyen Elif  Baltacıoğlu´na Ankara´da Akciğer bulundu.

3 gün önce akciğer nakli gerçekleştirilen Elif Baltacıoğlu daha sonra yoğun bakım Servisine kaldırıldı. Ancak genç kız burada durumu ağırlaştı. Doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen Elif Baltacıoğlu, 26 yaşında ne yazıkki hayatını kaybetti. 

Elif Baltacıoğlu’nun hayatını kaybetmesi, Çaykara ilçesinde sevenlerini yasa boğdu. 

26 yaşında hayatını kaybeden Elif Baltacıoğlu bugün Çaykara İlçesinde öğle namazına müteakip Yeşilalan Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Baltacılı Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak. 

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'ta, Elif Baltacıoğlu için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Tok, "Ankara’da iki yıldan beri tedavi gören üç gün önce akciğer nakli olan Elif Baltacıoğlu kızımızın rahatsızlık sonucu genç yaşta aramızdan ayrılmasını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Vefat haberi bizleri derinden üzdü. Elif kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.

Mekâni Cennet olsun.." ifadelerini kullandı. (Çaykara Gündem - 61saat)