Trabzon’un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesinde yaşayan üçü çocuk sahibi Ahmet Satılmış (32) ve Nurcan Satılmış (32) çiftinin işitme kaybı olan küçük çocukları Elif’i bir türlü ameliyat yaptıramamasının çaresizliğini yaşıyor. Satılmış çifti, Elif’in sağlığına kavuşması için hastane hastane dolaştı ancak bir türlü ameliyat yaptıramadı. Çaresiz anne Nurcan Satılmış, dövizdeki dalgalanmadan dolayı Elif’in ameliyat olamadığını söyledi. 

Sonnokta’dan Hüseyin Terzi’nin haberine göre; Anne Nurcan Satılmış, kızını ameliyat yaptırmak için önce Ankara Hacettepe’ye gittiğini ancak burada firma ile hastane arasında anlaşmazlıklar çıktığından ötürü ameliyat yapamadıklarını dile getirdi. Ardından RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurduklarını kaydeden Satılmış, “Dövizdeki dalgalanma da da karşımıza çıktı. Firmalar yüksek fiyat istiyor ama hastaneler bunu kabul etmiyor” dedi. 

Kızının ameliyat olması için yardım isteyen anne satılmış, “Ben Elif’in ameliyat olmasını istiyorum. Elif’in sağır ve dilsiz olmasını istemiyorum. Sürekli herkes ile görüştüm, yetkililerden yardım istedim. CİMER’e ve diğer kurumlarımıza da yazdım ama bir cevap yok. Bir gün bile Elif için çok büyük kayıp, lütfen bize yardımcı olsunlar. Elif’in ameliyat olmasını istiyorum. Elif’in alemiyat olması için devletimizden yardım bekliyorum” dedi.