Trabzon’da bir otelde gerçekleşen törende konuşan Trabzon İnşaatçılar Odası ve Faal Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taflan, amaçlarının her sektörde olduğu gibi bilgili, deneyimli ve eğitimli elemanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Emlakçıların, gayrimenkul sektöründe vatandaşların karlı ve doğru yatırım yapmasında danışmanlık hizmeti veren önemli kişiler olduğunu kaydeden Taflan “Gayrimenkul sektöründe işe yeni başlayacak ve bu sektörde çalışmakta olan meslektaşlarımızı ve yanında çalışanları mesleği ilkeleri, temel kavramaları ve çalışma prensipleri mesleğe başlangıçta gerekli olan bilgilerin öğretilmesi halen bu meleği yapanların ise mesleki bilgisinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bir çok vatandaş emlak danışmanlarından aldıkları bilgilerle tapu-sicil müdürlüklerinde tapu işlemlerini yürütüyor. Bir vesile ile hem tapu- sicil müdürlüklerinde çalışanların işleri hem de vatandaşın işleri kolaylaştırıyorlar. Bundan dolayı emlakçı esnafı ve bu işi yapmak isteyenlerin Halkla ilişkiler, Emlak Pazarlama, Şehir Planlama, Emlak Hukuku, Tapu ve Kadastro mevzuatlarını bilinmesi gerekmektedir” dedi.

“Emlak danışmanlarının işi sadece camlara branda asmak ve internet ilanı vermekten ibaret değildir” diyen Taflan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Emlak sektöründe, emlak danışmanı tarafların en büyük güvencesi olmak zorundadır. Emlak danışmanlık kursları bu açıdan önem arz etmektedir. 120 saatlik emlak danışmanlık kursunun bir amacı da büyük ve önemli olan emlak sektörüne hizmet verecek olan esnafın kurs süresince görmüş oldukların dersleri iş yerlerinde ve sahada daha verimli hala getirmeleridir. Her ne kadar bu konulara vakıf olunursa vatandaşlara daha sağlıklı şekilde hizmet verilir. Çünkü gayrimenkul sektörü çok önem arz ettiği için verilen bu kurslar da o derece önemlidir. Emlakçı esnafı işyerlerinden bu tür sorular ve sorunlarla karşı karşıya kaldıkların da vatandaşı daha iyi bilgilendirebilmek için bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.”
Yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan 55 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
Törene Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, Halk Eğitim Merkezi Müdür Mehmet Öngöz, Tapu-Sicil Müdürü Seyfettin Seyyar, Kadastro Müdürdü İrfan Hacımemişoğlu ile davetliler katıldı.