CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir kişinin yumruk atması ile başlayan olaylar Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü.

Kılıçdaroğlu'nun saldırının ardından korumları le birlikte, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile berabercenaze alanından bir eve çıkarıldığı ve 1,5 saat orada bekledikleri öğrenilmişti. Tam bu noktada, ilk görev yeri Trabzon olan ve ailesinin yıllar önce Trabzon'dan Samsun'a göç ettiği söylenen Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın sözleri ortaya çıktı. Uzunkaya'nın ''Burada birini linç edecekseniz önce beni linç etmeniz gerekir!''çıkışını yaparak kalabalığı sakinleştirdiği öğrenildi.

Bu anları Habertürk yazarı Nagehan Alçı köşesinde şöyle anlattı:

Kemal Bey’i cenaze alanından kendi korumaları ile beraber Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya çıkarıyor. Bir eve yerleşiyorlar ve orada 1.5 saat kalıyorlar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu o sıra İstanbul’da ve cep telefonlarıyla harıl harıl Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’ya ulaşmaya çalışıyor.

Köy ortamında cep telefonları çekmediği için kimse kimseye ulaşamıyor. Sadece polis telsiziyle birimler arası bağlantı sağlanabiliyor. Tam bir iletişim krizi yaşanıyor.

Sonunda Süleyman Soylu Ankara’daki ilgili Daire Başkanı’nı arıyor ve acilen Çubuk’a göndererek o polis şefi aracılığıyla mesajlarını iletiyor.

O esnada bir şekilde nasıl oluyorsa Kılıçdaroğlu’nun olduğu evin etrafı da kitle tarafından sarılıyor. Kitle büyüdükçe iş tehlikeli bir hal almaya başlıyor.

Önce Çubuk belediye başkanı sonra Çubuk Kaymakamı konuşuyor ama hiç netice etmiyor. Kitle asla durulmuyor ve tam aksine alev harlanıyor.

En sonunda içerde Kılıçdaroğlu’nun yanında oturan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya dışarı çıkıyor ve etkili bir konuşma yapıyor.

Kemal Bey’e ancak kendilerinin cesedini çiğneyerek bir şey yapabileceklerini söylüyor. Gerekirse kitleye müdahale etmek zorunda kalacaklarını ifade ediyor. Öyle olunca bir durulma gözüküyor.