İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle 2017 yılında Adana Emniyet Müdürlüğü'nden Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne atnan Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevlendirildi. 

İçişleri Bakanlığı kararıyla Ankara'ya atanan Trabzonlu Emniyet Müdürü Ak, Daire Başkanlığı görevini yürütecek. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, için Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki emniyet binasında veda töreni düzenlendi. Burada emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve personelle tek tek vedalaşan Osman Ak'a Bursa İl Emniyet Müdür Vekili Cahit Şahin tarafından plaket ve kendi portresinin olduğu bir tablo hediye edildi. Emniyet müdürlüğü bahçesine çıkan Ak, tören mangasını selamlayarak Bursa'dan ayrıldı. 

''BU TEŞKİLATA ŞÜKÜRLER OLSUN'

Basın mensupları ve ekip arkadaşları ile bir araya gelen Osman Ak, yaptığı açıklamada," yaklaşık 20 ay birlikte çalıştıklarını ifade ederek, "Güzel bir çalışma performans ortaya koyduk. Hep birlikte çok güzel işler yaptık. Gönül isterdi ki yapamadığımız, yapmayı hedeflediğimiz işlerin sonunu getirmekti. Bizim teşkilatımız her şeyin üstesinden gelecek güce ve kudrete sahiptir. Şehrimizin insanlarının polise gösterdiği teveccühü hissettim. Güzel iş birliği yaptık. Bu teşkilatta şükürler olsun 60 yaşını doldurduktan sonra yeni bir görev bulunuldu. Artık devlet kademesinde ne tür görev verilecekse laikiyle yapacağız. Polislik mesleğine noktayı koyduk. İnşallah daha güzel yerlerde daha güzel koşullarda birlikte oluruz. Ardından Emniyet bahçesinde bulunan müdür yardımcıları ile tek tek vedalaşan Ak, Bursa'dan ayrıldı.