2015 yılında 24 marka tescil başvurusu ve 8 barkod başvurusu işlemi gerçekleştirildi.
 
Yaptığı açıklamada Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Türk Patent Enstitüsü Temsilciliği aracılığı ile Marka Tescil İşlemleri, Patent/Faydalı Model Tescili ve Endüstriyel Tasarım Tescili konularında bilgilendirme, danışmanlık ve başvuru süreçlerinde üye firmalara hizmet verilmekte olduğunu anımsattı. 
 
GS1 Barkod Sistem İhtiyaçlarınız için de destek sağlandığını dile getiren Hacısalihoğlu, “Ticari ürünlerin hızlı ve doğru tanımlanmasına olanak sağlayan GS1 Barkod Sistemleri hakkında bizden bilgi, danışmanlık, başvuru ve sonraki süreçler için hizmet alabilirsiniz. ”dedi.
 
Hacısalihoğlu, Fikri tescil hakları ve Barkod işlemleri ile ilgili merak edilen her türlü konu hakkında bilgi almak için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Trabzon Ofisinin firmalarımıza danışmanlık hizmeti sunduğunu vurguladı.
 
Başkan Hacısalihoğlu yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgiyi paylaştı: “Firmalarımıza fikri tescil hakları konularında Avrupa İşletmeler Ağı projesi aracılığı ile destek vermeye devam ediyoruz. Marka, Patent, Faydalı Model ve Endüstriyel Tasarım Tescili konularında bilgilendirme, danışmanlık ve başvuru süreçlerini firmalarımız adına gerçekleştiriyoruz. 2014 yılı içinde Odamız üyelerine 80 Marka Tescil Başvurusu ve 7 Patent başvurusu konusunda destek verildi. Ayrıca firmaların ürünleri için barkod başvuru işlemlerine de destek verilmekte olup yine 2014 yılı içinde 15 barkod başvuru işlemi gerçekleştirilmiştir. 2015 yılının ilk 8 aylık döneminde ise 24 marka tescil başvurusu, 8 barkod başvurusu işlemi gerçekleştirildi.”
 
Trabzon’da daha fazla marka tescili başvurusu beklediklerini belirten Hacısalihoğlu firmaların fikri tescil haklarının korunması için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın sağladığı danışmanlık hizmetinden yararlanmalarını istedi.