Karadeniz Gazetesi yazı işleri müdürü Kemal Bektaş bugün köşesinde babasını ihbar etti.
Trabzon'da yaşanan dolmuş sorunlarına dikkat çeken Bekşta "Babam da olsa ihbar ediyorum" adlı bir köşe yazısı yayınlayarak tüm Kaymaklı durağını ihbar etti.

İŞTE O YAZI


Trabzon’un en kalabalık mahallelerinden biri olan Çukurçayır’da ulaşım sorunu bir türlü giderilemiyor. Çukurçayır’ın Öz Kaymaklı tarafında kalan ve hızla nüfusu artan bir mahallede her gün elinde bebek arabasıyla kilometrelerce yol yürüyerek dolmuşa binen kadınlar mı ararsın, ya da misafiri gelen bir vatandaşın saatlerce dolmuşu bekleyerek misafirini yolcu etmeye çalışmasını mı, işte hepsi bu mahallede mevcut.

Ben de doğduğum günden beri bu mahallede ikamet ediyorum. Başka hiçbir mahalleye gitmedim. Hatta babam Adnan (Adem) Bektaş da yıllarca bu mahalleye hizmet ettiğini iddia ettikleri Kaymaklı durağında 61 D 1529 plakalı aracı kullanmakta.

Bundan birkaç yıl önce 250 bin lira değeri olan Kaymaklı durağına ait araçların plakası bugün neredeyse 1 milyon lirayı buldu. Sebebi ise hızla gelişen ve nüfusu artan Özkaymaklı Mahallesi. Ancak gelin görün ki durağın değeri artıyor ama hizmet kalitesi hep aynı, yani yıllar öncesinde kalmış. Fazla kilometre yapmamak için hat güzergahlarını tamamlamayan bu dolmuş durağı yolcuları sürekli mağdur ediyor. Binlerce nüfusu olan bu mahallede sadece 3 dolmuş görevlendiriliyor.

Kendilerine “Neden hattı tamamlamıyorsunuz, yolun yarısından geri dönüyorsunuz” diye sorduğumuzda ise “İnşaat halindeki evler bitsin öyle tamamlarız” cevabını alıyoruz. Yani ‘Aracımızın tam dolacağını garanti edin, öyle gelelim’ diyorlar.

Mahallede birkaç duyarlı vatandaşımız bu konuyu gündeme getirmek için Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na giderek şikayet dilekçesi verdi ama hiçbir cevap alamadı. Kaymaklı durak başkanına gittiler, her defasında sonuç alamadan geri döndüler.

Hatta durak içerisinde bazı dolmuş sahiplerinin “Durağımızı Özkaymaklı Mahallesi’ne taşıyalım” önerisi çoğunluk sağlanmadığı için her defasında reddedildi.

Şimdi ben buradan duyarlı bir vatandaş olarak babam da dahil olmak üzere tüm Kaymaklı durağını ihbar ediyorum. Trabzon İl Trafik Komisyonu bu durağı gelsin bir an önce incelesin. Hattını tamamlamayan bu durağa gerekli cezayı versin.

Tüm bu şikayetleri yaparken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da seslenmek istiyoruz. Ya durak başkanıyla görüşüp buradaki halkın sorununu çözün ya da bu mahalleye verdiğiniz belediye otobüslerinin saatlerini arttırarak vatandaşa hizmet edin. Tabi başkan bunu yapmadan önce Özkaymaklı Mahallesi’ne gelerek buranın yollarını da kontrol etmelidir. Çünkü yollar şu an patates tarlası gibi çukurlarla dolu.