Kalite kültürünü yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir büyüme konularında uzman uluslararası kuruluşBusiness Initiative Directions (BID) tarafından sektöründe lider kurumlara verilen Uluslararası Kalite Altın Yıldızı Ödülü’ne (International Gold Star for Quality) layık görüldü. Ödül, BID Başkanı Jose E. Prieto tarafından New York’taki  Dünya Kalite Zirvesi’nde (World Quality Commitment Convention) düzenlenen törenle WG Techno LTD sahibi Erhan Zorlu’ya takdim edildi.
 
WG Techno LTD kalite ve mükemmellik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarında liderlik, inovasyon ve teknoloji alanındaki başarıları nedeniyle Uluslararası Kalite Altın Yıldızı Ödülü’nü almaya hak kazandı. BID tarafından yapılan açıklamada; 126 ülkeden çeşitli sektörlerin temsilcilerinden oluşan Uluslararası Aday Belirleme Komitesi tarafından yapılan seçimle ödül alacak kurumların belirlendiği, WG Techno LTD da kalite prensibini odağına alarak sürekli geliştirdiği yönetim anlayışıyla sektörde ve toplumda liderlik vasfını kazandığı belirtildi.

Bu yıl Türkiye adına ödül alan şirket ise Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Samsun merkezli Yedaş Aş. Oldu. Önceki yıllarda Doğuş Holding ve Sabancı Holding de aynı kurum tarfından ödüle layık görülmüştü.

‘’ sürdürülebilir büyüme, müşteri memnuniyeti ve teknolojik yenilikleri sektörüne taşıma ödül komitesinin en çok önemsediği konularmış.5 yıl boyunca her yıl %50 ,le %90 arasında büyüdük. Özellikle tarımsal sulama ve katı atık yönetimi ile ilgili dünyanın en son teknolojilerini Gürcistan’a ilk kez getiren firma olduk. İstatistikler başarılı olduğumuzu hissettirmişti ama dünyaca ünlü bir organizasyon tarafından başarımız bu ödülle taçlandırıldığı için ben ve ekibim çok mutluyuz’’ Erhan  Zorlu.

WG Techno LTD  (water and gas technologies LTD)  Basınçlı su boruları ve yağmurlama sulama borları üreten fabrikası, Gürcistan genelinde 4 adet kendi perakende marketleri ve bayilik ağı olan, Türkiye ve İtalyadan diğer malzemeleri ithal eden ve su ve gaz sistemleri için mühendislik danışmanlığı ve projeler üreten bir firmadır. 
  
Dünyanın en önemli kalite ödüllerinden biri olan Uluslararası BID Kalite Ödülü, sektörlerinde kalite,yenilikçilik ve teknoloji alanında liderlik eden kuruluşları teşvik etmek amacıyla her yıl veriliyor. BID, yıl içinde dünyanın farklı ülkelerinde düzenlediği zirvelerde QC100 Toplam Kalite Yönetim Modeli kriterlerine dayanarak yapılan oylamalar sonucunda ödüle hak kazananları belirliyor.