Mebus Haber Dergisi okurlarının gönderdiği elektronik posta, mektup ve anketlerle Yılın Devlet Adamını, Siyasetçisini, Milletvekillerini, Bürokratlarını,  Belediye Başkanlarını, İşadamlarını, Gazetecilerini ve TV Muhabirlerini belirledi.

Yapılan oylama sonucunda Yılın Başarılı Devlet adamı TBMM Başkanı  Cemil Çiçek , yılın başarılı  Bakanı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seçilirken Trabzonlu genç iş adamı Muammer Kasap çifte ödüle layık görüldü.
Türkiye’de yapımı başlayan marka projelerin ve ülkemize kazandırılacak olan marka eserlerin bir çoğunda proje ortağı olan TSGİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Muammer Kasap; Ankara Bilkent’te yapımı başlayan ve dünyanın en büyük şehir hastanesi projesi olan Bilkent Şehir Hastanesi Medikal işleri, Mersin Şehir Hastanesi Medikal işleri,  yine dünyanın en büyük Havalimanı projesi olan   İstanbul Üçüncü Havalimanı  mermer işlerini alarak adını zirveye yazdırdı.

Yüce Grup olarak Türkiye’den Çin’e  blok  mermer ihracatı yapan en büyük mermer ihracatçısı oldu. Akçe Grup bünyesinde çeşitli projeler ve Türkiye’nin sınır bölgelerine inşa çalışmaları devam eden  yüksek güvenlikli  gözetleme kulelerinin yapımına başladı. Erbil, Azerbaycan, Almanya Dubai ve bir çok ülkede marka projelerde imza atan  Muammer Kasap bu çalışmaları ile kendi yaş grubundaki girişimci işadamlarının içinden sıyrılarak adını yılın Genç Girişimci İşadamları arasına yazdırdı.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Erkan Kandemir’ in   elinden ödülünü alan Akçaabatlı genç işadamı Muammer Kasap;   “Bu ödülü Trabzonlu genç girişimci işadamları adına alıyorum. “Trabzon Türkiye’nin Çimentosudur” sözünü, “Trabzon Dünyanın Çimentosudur” sözüne taşımak için mücadele veriyoruz.  Verdiğimiz mücadele ve çalışma azmimizi takdir edip bizi ödüle layık gören Mebus Haber Dergisi ve katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.