1940’dan itibaren fındık sektörünün içinde olan ve bir marka haline gelen Cirav Gıda tarafından üretilen fındıklı mamullere bir yenisi daha eklendi. Trabzon’da kurulu bulunan firma, fındık ezmeli sarma lokumlar üretmeye başladı.

Fındık ticareti ile iştigal eden ailenin bir ferdi olarak 2004 yılında çikolata ve şekerleme sektöründe fındık mamullerini kullanarak üretime başladıklarını belirten Sinan Cirav, fındıklı çikolata krema, fındıklı krokan, bar fındık ezmesi, şekerli fındık ezmesinden sonra lokuma da girdiklerini belirterek, “Ürettiğimiz lokumların içerisinde yüzde 80 oranında fındık bulunuyor. Şekeri ise tamamen şeker pancarından elde edilenden kullanıyoruz. Yani tamamen natürel mamul üretiyoruz” dedi. 

Fındık ezmeli, fındık çikolatalı ve fındık ezmeli kaymaklı olmak üzere 3 tür lokum ürettiklerini ve piyasaya yeni girmeye başladıklarını belirten Cirav, yakında sayısını artıracakları mağazalarında 20’ye yakın katma değeri olan fındık mamulünün satışını yapacaklarını, bunda da kaliteye öncelik verdiklerini söyledi. 

Sinan Cirav, Trabzon-Rize sahil karayolunun Arsin ilçe merkezindeki geçiş güzergahı üzerinde asgari 10 işçi çalıştıracak yeni bir üretim ve satış yerini açmak için çaba gösterdiklerini de belirterek, sahil projesi kapsamında inşa edilmiş ve halen boş bekletilen binalardan birine talip olduklarını, konu ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne de başvuru yaptıklarını sözlerine ekledi.