Mizah Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları, Trabzon Fotoğrafevi Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin eser desteği ile 6. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 16 Mart tarihinde açıldı. Serginin açılışını vali yardımcısı ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkan vekili Selahattin Çebi, KTÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sonay Çevik, Trabzon Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Ali Kahveci, Trabzon Fotoğrafevi Derneği Başkanı Nehir Yılmaz İlyas birlikte yaptılar.

Açılışta Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Feyhan Kurnaz ve vali yardımcısı Numan Hatipoğlu birer konuşma yaparak mizahın Trabzon’daki öneminden söz ettiler. Yaşamı mizah ile algılayan ve bir yaşam biçim olarak benimseyen Karadeniz insanının, mizaha dönük yüzünü besleyen mizah damarının kentte canlı tutulması gerektiğini söylediler. Bunu yaparken mizahı kaldırabilen karikatür, fotoğraf ve üç boyutlu görsel mizahi tasarımlarla gelenekselleştirmek, Trabzon’da sürekliliğini sağlamak ve kent tanıtımına destek olmak gerektiğini vurguladılar.

Sergi 16-24 Mart 2018 tarihleri arasında açık kalacak ergide karikatür alanında Adnan Taç, Ali Bulca, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Barış Uzun, Bülent Sümer, Cumhur Gazioğlu, Devrim Demiral, Engin Selçuk, Hikmet Aksoy, İsmail Kar, Jia Rui Jun, Lütfü Çakın, Muammer Kotbaş, Murat İlhan, Orhan Zafer, Tamer Küçük, Zekeriya İskefyeli, Ziya Ramoğlu’nun eserleri, fotoğrafta; Emine Hülya Namlı, Erol Özer, Fatma Kaşıkcı, Mehmet Selçuk, Mustafa Reşat Sümerkan, Nehir Yılmaz İlyas, Özkan Köse, Salih Hayal, Şenol Erdener, Şükrü Üçüncü, heykelimsi tasarımlarda; Mehmet Aslan ve Dinçer Pilgir’in eserleri yer almaktadır.

MİZAHLA BULUŞACAĞIZ…

Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 6. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 16 Mart tarihinde açılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Fotoğrafevi Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin katkıları ile Mizah Sanatı Derneği tarafından düzenlenen 6. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 16 Mart 20128 tarihinde saat 17.30’da açılıyor.

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün teknik desteği ile Güzel Sanatlar Galerisinde açılacak sergide karikatür, fotoğraf ve modelleme heykelcikler yer almaktadır. Geleneksel hale getirilen sergi açılışında geçen yıl yapılan 5. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisi albümü katılımcılara ücretsiz dağıtılacaktır. Sergi 16-24 Mart 2018 tarihleri arasında açık kalacaktır.

Sergiden amaç; yaşamı mizah ile algılayan ve bir yaşam biçim olarak benimseyen Karadeniz insanının, mizaha dönük yüzünü besleyen mizah damarını kentte canlı tutmaktır. Bunu yaparken mizahı kaldırabilen karikatür, fotoğraf, heykel ya da heykelimsi tasarımlarla gelenekselleştirmek, Trabzon’da sürekliliğini sağlamak ve tanıtımına destek olmaktır.

Sergide karikatür alanında Adnan Taç, Ali Bulca, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Barış Uzun, Bülent Sümer, Cumhur Gazioğlu, Devrim Demiral, Engin Selçuk, Hikmet Aksoy, İsmail Kar, Jia Rui Jun, Lütfü Çakın, Muammer Kotbaş, Murat İlhan, Orhan Zafer, Tamer Küçük, Zekeriya İskefyeli, Ziya Ramoğlu’nun eserleri, fotoğrafta; Emine Hülya Namlı, Erol Özer, Fatma Kaşıkcı, Mehmet Selçuk, Mustafa Reşat Sümerkan, Nehir Yılmaz İlyas, Özkan Köse, Salih Hayal, Şenol Erdener, Şükrü Üçüncü, heykelimsi tasarımlarda; Mehmet Aslan ve

Dinçer Pilgir’in eserleri yer almaktadır.