Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren CNR Fuarcılık yöneticileri Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

CNR Fuarcılık sahibi Ceyda Erem, İcra Kurulu Başkanı Can Peker, Başkan Yardımcısı Atalay Şahinoğlu ve şirket yöneticileri Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile yaptıkları görüşmede, Trabzon’un tanıtım ve ticaretine tanıtımla yapılabilecek katkılar üzerinde durdular.


İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Atalay Şahinoğlu, Trabzon’un tarihten gelen ticaretle ilgili bir misyonu bulunduğuna dikkat çekerek,  “Ticaret güvene dayanır. Trabzon’da da geçmişten günümüze ticaretin gelişmesinde Trabzonlu işadamlarının yarattığı güvenin izleri vardır” dedi.

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav’da, Trabzon’un özellikle fındık ticaretinde pay ve söz sahibi olduğunu hatırlatarak, “Bu ürüne dayalı sanayi ve ticarette Trabzon en büyük paya sahiptir. Fındık ihracatında yüzde 40 gibi bir paya sahip oluşumuz bu üründeki etkinliğimizi gösteriyor. Bunu arttırmalıyız. Yani, daha çok üretip daha çok satarak ticaretimizi arttırarak sektörde hem ilimizin, hem ülkemizin kazancını yükseltmek hedefimizdir” Dedi.

Görüşmede, başta fındık olmak üzere Trabzon’un pazarlayabileceği ürünlerin tanıtımı konusunda yapılabilecekler ele alındı.