61SAAT HABER SERVİSİ

 Rusya, sınır ihlalini yapan uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye’ye uyguladığı yaptırımlardan biri de Türkiye’den Rusya’ya ihracat yapan gemilere uyguladığı faiş cezalar ve anlamsız rehin almalardı. 
Trabzonlu iş adamı Ömer Gündüz’e ait Türk bandıralı Meyra adlı Ro-Ro gemisi Rusya'nın Novorossisk Limanında rehin alınmıştı. 
Sırf Türk bayrağı taşıdığı için limana çarptı, PSC kontoründen geçemedi gibi bugüne kadar hiç uygulanmayan cezalarla Türk işadamlarını ve gemilerini cezalandırma yolunu seçen Ruslar, faiş ceza karşılığı bu gece Trabzonlu işadamına ait türk bandıralı Meyra adlı Ro-Ro gemisini serbest bıraktı. 
İşadamı Ömer Gündüz, ‘İki ülke arasında yaşanan uçak düşürme krizi sonrası 25 yılda rayına oturttuğumuz bu ticaret hattını bitirdiler. 
Artık ihracat yapmamız imkansız gibi. Ayrıca bu sıkıntılar karşısında başvuracağımız bir kurum da yok. Ülkemize binlerce lira katma değer sağlarken böylesine çaresiz kalmak bizleri de üzüyor. Bundan sonda aynı hatta Türk Bandıralı gemilerle çalışmak imkansız gibi. Dilerim iki ülke bu konuda ortak bir çözüm yomu bulur ve binlerce çalışan ile yüzlerce ihracatçı da rahat bir nefes alır’ ifadelerini kullandı.