Gözeltanı alınan işadamlarından 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Ve gözaltına alınan aralarında otel, restaurant ve kafeterya işletmecileri ile çalışanların da bulunduğu kişilerden İ.C, A.C, M.Ş, B.A, İ.Ş, F.K, M.H. ile C.Ş, olmak üzere 8 işadamı 10’ar bin tl kefaletle serbest bırakılarak özgürlüklerine kavuştuyar. Öte yandan Trabzon Valiliği tarafından Trabzon Belediyesi’ne gönderilen talimatla kapatma cezası verilen işyerlerinin de kapatılması kararının mahkemece durdurulduğu öne sürüldü.


OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri 22 Mayıs Perşembe günü yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonunda, Değirmendere ve Çömlekçi mahalleleri ile Taşbaşı mevkisinde bazı otel ve kafeteryalarda yaptığı aramaların ardından ''fuhşa aracılık etmek'' iddiasıyla 22 kişiyi gözaltına alıp adliyeye sevk etmişti


Aralarında otel ve kafeterya işletmecileri ile çalışanların da bulunduğu kişilerden İ.C, A.C, M.Ş, B.A, İ.Ş, F.K, M.H. ile C.Ş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, aramalarda vize ihlalinde bulunduğu belirlenen çok sayıda yabancı uyruklu kadının da sınır dışı edildiği öğrenildi.