2012 yılı sonu itibariyle 5084 sayılı Teşvik Yasasının sona ermesiyle Trabzon ve 49 ilde işverene binen SGK yükü nedeniyle işten çıkarmalar yaşanmıştı. İşadamlarının yaptığı girişimler sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ankara’da 2 aydır yapılan istihdamı teşvik ile ilgili yeni düzenlemede sona gelindi.

5084 sayılı teşvik yasasının devamı niteliğinde olacak olan yeni teşvik sisteminin 20 Mart tarihine kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor. Konuyla ilgili AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Aydın Gündoğdu 61saat.com’a şu açıklamaları yaptı.

20 MARTA KADAR YÜRÜRLÜKTE
Şu anda çalışma yapıyor Bakanlık. 10 gün içinde açıklama yapacaklar. Yeni kanun hazırlıyorlar. Trabzon yüzde 90 içinde olacak. Şu anda esaslarını belirliyorlar. Bize gelen bilgi bu. İçeriği ile ilgili pek bilgimiz yok. Ama Trabzon içinde kesin olacak. 5084’ün devamı niteliğinde bir yeni yasa olacak.

Beyanname zaman gelmeden yani ayın 20’sinden önce çıkacak ve geriye dönük olacak. Bu ay verilmiş olan fazladan paralarda mahsub edilecek. Yani fazla ödenen paralar geri alınacak. Şu anda edindiğimiz bilgiler bunlar. Fakat çalışmalar sürdüğü için değişiklikler yaşanabilir”