Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi, Kosova Sokak’ta giriş katı bir ev. Demir parmaklıklı penceresinden, Hanım Kavaklıoğlu sokağı seyrediyor. Dolandırılan kadının gözleri yaşlı. Tam 467 gün önce, 19 Nisan 2013’te evine gelen icra memurlarını bıçakla ve tabancayla kovduktan sonra, yaşları 12 ila 19 arasında değişen 4 çocuğuyla birlikte kendisini eve kilitledi.

‘Gelen celladımdır’

Araya yetkililerin girmesiyle çocuklar okul için evlerinden çıktı ancak Kavaklıoğlu hiç çıkmadı. Kavaklıoğlu yaşadıklarını söyle attı: “Defalarca hastalandım, hastaneye gidemedim. Bizi dolandıran çete elemanları 91 gün yattı, çıktı. Ben 15 aydır yatıyorum. Çetenin avukatı evimizin satıldığı ilanlarını veriyormuş. Emlakçılarla eşim görüşüyor.  Kapıma gelecek olan kim olursa olsun, çıkmayacağım. Buradan çıkışım iki türlü demiştim. Ya çözüm, ya ölüm. Çözüm yok. Artık adaletten de umudum kalmadı. O yüzden ölümümü bekliyorum. Kapıma gelecek kişi celladım olarak gelecek.”

Devlet psikolog göndermiş

“EŞİM sürekli adliyeye gidiyor” diyen Hanım Kavaklıoğlu, “Bana devlet psikolog göndermiş. Bizim psikolojimizin düzelmesi adalete bağlı. Şu bayramda durumum düzelmiş olsaydı, ben buradan kalkıp Trabzon’a ailemin yanına gitseydim o benim bayramım olurdu. Bizim evimize bayram, bu eve adalet girdiği gün gelecek” diye konuştu