Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Akyazı Şenol Güneş Kompleksinde açılan curling salonunun faaliyete geçmesinin ardından kurulan Trabzon TEİAŞ Spor Kulübü kadın takımı geçen yıl yükseldiği 2. Lig’deki başarını sürdürdü ve geçen hafta Erzurum’da yapılan müsabakalarda 1. Lig’e çıkmayı başardı. Erkek takımı ise 2. Lig’deki yerini korudu.

FİNAL GURUBU

Türkiye Curling Federasyonu tarafından düzenlenen Curling Ligleri final grubu karşılaşmalarına katılan Trabzon TEİAŞ Spor Kulübü, büyük başarı elde etti. Koronavirüs nedeniyle belirlenen takvimden geç başlayan şampiyonaya Erzurum Curling Arena ev sahipliği yaptı. 120 ekip arasından sıyrılarak final grubuna kalan takımlar arasında düzenlenen Süper Lig, birinci ve ikinci lig müsabakalarında şampiyon takımlar ile ilk üçe giren ekipler belli oldu. 

ARTIK 1. LİG’DE

Nefes kesen Süper Lig final müsabakalarında kadınlarda Narmanspor şampiyon olurken erkeklerde ise zirveye Kuzey Yamacı kulübü kuruldu Büyük çekişmenin yaşandığı 2. Lig müsabakalarında ise Kadınlarda Eco Spor birinci, Erzurum Curling Akademi ikinci,Trabzon TEİAŞ Spor takımı da üçüncü oldu. Bu takımlar 1. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. 2 Lig erkelerde mücadele eden Trabzon TEİAŞ takımı ise, son maçını kaybederek 1. Lig’e yükselme şansını kaybetti.

ÖZTÜRK’E ZİYARET 

Trabson Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret eden TEİEŞ Kulübü sporcu ve yöneticileri, verdikleri destekten dolayı Müdür Öztürk’e teşekkür ederek forma hediye ettiler. Öztürk, “Trabzon, bu branşta marka olacak, bu ekibe çok güveniyorum” diye konuştu. Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi’nin de katıldığı ziyarette Başkan Yaşar Şimşek, Başkan Yardımcısı-Curling İl Temsilcilisi İzzet Gürdal, Yönetici Mustafa Çebi, Antrenör Erkan Sağdış da yer aldı. 

SALON ONARILDI

Sporcular Nazan Bildik, Cemre Sadıklar, Elifnur Şahinoğlu, Fatmanur Terzi, Hilal Dündar ve Gülşah Şengün, onarılan Trabzon Curling salonunda bundan sonra daha iyi antrenman yaparak Trabzon’u ligde en iyi şekilde temsil edeceklerine söz verdiler. Kaptan Nazan Bildik, “Yeterli çalışma imkanı bulamadık, ama yöneticisinden teknik heyetine ve sporcusuna kadar mükemmel bir ekip ruhu ile mücadele ederek iyi sonuçlar aldık, daha da iyi olacağız” dedi.