Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki teamüller çerçevesinde Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması bekleniyordu. Genelkurmay İkinci Başkanı olan Orgeneral Akar da, Jandarma Genel Komutanı olacaktı. Böylece Kalyoncu, 2015 yılında Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacaktı. Ancak Kalyoncu'nun emekliliğe sevki 2019 planında revizyona neden oldu. Kalyoncu'nun siyasi otorite istemediği için emekliliğe sevkedildiği ve tasfiye edildiği yorumları yapıldı.

4 YIL GÖREV YAPACAK

Kalyoncu'nun tasfiyesi ile Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Akar, 2015 yılında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel emekli olacağı için 2015 Ağustos'unda bu koltuğa oturacak. Akar, 2019 yılına kadar genelkurmay başkanı olarak görev yapacak. Ancak  Akar'ın görev süresinin uzayarak 4 yıla yayılabileceği kaydediliyor. Bu durumun gerçekleşmemesi halinde 2019 yılında genelkurmay başkanlığına oturma olasılığı en yüksek isimlerden biri de, YAŞ'ta Orgeneralliğe terfi eden Salih Zeki Çolak.

ORGENERAL SALİH ZEKİ ÇOLAK TRABZONLU
Trabzon'un Akçaabat İlçesinde olan Orgeneral Salih Zeki Çolak, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) görevine terfi etti. Normalde 2019-2021 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı yapması beklenen Orgeneral Zeki Çolak, yaşanan revizyon nedeniyle bir değişiklik olmaz ise 2 yıl erken Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturması bekleniyor.

TRABZONLU 3. GENEL KURMAY BAŞKANI OLACAK
2019 Yılında  Salih Zeki Çolak'ın Genelkurmay başkanı olması durumunda ise aslen Çaykaralı olan Orgeneral Cevdet Sunay ve Vakfıkebir İlçesinden olan Necip Torumtay'ın ardından 3. Trabzonlu Genelkurmay Başkanı olacak. Cevdet Sunay hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanlığı görevinde de bulunmuştu.