61SAAT HABER SERVESİ

Trabzon Göç İdaresi olacak iddiasıyla tartışma konusu olan binanın Lokantacılar Odasına verilmesini isteyen Er, burayı Trabzon’un yöresel yemeklerinin tanıtımında kullanılacak bir mekan olarak görmek istediklerini açıkladı. 

Er, “Doğası, denizi, balığı, fındığı, havası, tarihi, sporu, yemekleri ve daha nice kıymetli özellikleri olan, muazzam niteliklere sahip Karadeniz’in incisi güzel Trabzon’umuz için çok faydalı olacağına inandığımız bir projemiz bulunmaktadır. 

BÜYÜK EKSİKLİĞİNİ YAŞAMAKTAYIZ
Bilindiği üzere Ortahisar Kaymakamlığının yeni binasına taşınması sebebi ile Kemerkaya Mahallesi, Halkevi Caddesinde bulunan tarihi bina boşta kalmıştır. Bizde de Lokantacılar Esnaf Odası olarak, uzun zamandır düşündüğümüz ve şehrimiz adına turizm açısından büyük eksikliğini yaşadığımız, yerel kültürümüzü yansıtan her türlü faaliyetin bulunacağı, yöresel yemeklerimizi sergileyebileceğimiz ve sunabileceğimiz bir tesis olarak bu eski binanın tarafımıza tahsis edilmesi için tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz” dedi. 
Er, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Trabzon’a ait, merkezi bir lokasyonda her türlü yöresel yemeğinin kahvaltısının, tatlılarının, kısacası evlerimizde yiyerek büyüdüğümüz annelerimizin yaptığı yemeklerimizin tanıtımı için, Trabzon’umuzu temsil etmek adına, kültür turizmimize katkıda bulunacağından kesinlikle emin olduğumuz bir tesisin olması için çalışmaktayız. 

YÖRESEL YEMEKLERİ YAPANLARIN TAMAMI KADINLARDAN OLUŞACAK
Yöresel yemekleri yapanların tamamının kadınlardan oluştuğu dışardan gelen yerli ve yabancı turistlerin şehrimizin her türlü yöresel yemeğini yiyebileceği, kültürümüzü tanıyabileceği bu projemiz gerçekleştiğinden hem şehrimizin tanıtımına, hem hem istihdam sağlamasına, ayrıca tarafımıza tahsis edilen binada kurslar eğitimler, organizasyonlar ve projeler yapılması için büyük katkısı olacaktır. Lokantacı esnafımızın da bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak, karşılıklı çalışmalarımızla esnafımız için faydalı işler yapmak adına büyük bir adım olacaktır. 
Biz Trabzon’da doğduk, ve büyüdük. Trabzon’un sıkıntılarını ihtiyaçlarını en çok bizler Trabzon’un evlatları bilir. Bulunduğumuz konumdaki koltuklara da hasbelkader bir yerlerden gelip oturmadık. Trabzon’umuzun marka olarak bir tek Trabzonspor’u var. Biz istiyoruz ki ikinci bir marka yaratalım. Bu düşünce ile potansiyele baktığımızda bu ancak yemek kültürümüzle olur” 

TRABZON’U TEMSİL EDECEKTİR
Yetkililere sorular soran Er, “Yetkililere soruyoruz; tüm ulusal ve yerel misafirlerimizi Trabzon’da yöresel yemeklerimizin tümünü en ince detayına kadar sunabileceğiniz bir tesis söz konusu mu? Projemizin amacı; dizaynı ile yapısı ve kullanılan tüm malzemeleri, çalışanı, giysisi, sofrası ile tamamen Trabzon’u temsil edecektir. Yabancı hiçbir gıda maddesi olmayacaktır. 
Bu plan ve projemizi hayata geçirmemiz için öncelikli olarak bu tarihi binanın tarafımıza tahsis edilmesini, yetkililerin konuyu hassas davranmasını istiyoruz. Trabzon’umuzun kazanması adına Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası olarak her türlü iş birliği ve projelere devam edeceğimizi beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.