Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara seslendi. Türkiye Muhtarlar Federasyonu tarafından organize edilen buluşmaya Trabzon'dan da 18 ilçeden yaklaşık 25 muhtar katıldı. Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk'ün organizesinde gerçekleştirilen Ankara çıkarması için Muhtarların Trabzon'dan gidiş, dönüş ve konaklama masrafları ise Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından karşılandı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Trabzonlu muhtarlar özellikle yerelde yaşadıkları sorunları da bire bir devletin zirvesine iletme imkanı buldu. 
Burada muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, özellikle Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değindi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Hiç bir kutsalları olmayan bu teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye niyetliyiz. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizi yakıyor. Aynı zamanda bize güç veriyor. Bir kez daha rahmet diliyorum. Ne yurt içi, ne yurt dışı güvenlik güçlerimiz operasyonlara devam ediyor. Gece de oldu, 30'un üstünde terörist vuruldu. Bunların yurt içindeki sözde şehitliklerinde mühimmat depoları var. Onları yer ile iksan ediyoruz.
Bunlar son çırpınışlardır. Milletimiz adına sormaya devam edeceğiz. Bayramdan öncesi hafta sonu, Yenikapı'da coşkulu miting yapmıştık. Milletimiz terörle mücadele, sesiyle, duruşuyla ortaya koyuyor.
Türkiye kendisine uzanan her dost elini, samimiyetle uzatır. Parelel yapıyla birlikte hareket edenlere de cevap vereceğini çok iyi bilmelidir. 
Geçtiğimiz 12 yılda sınıf atlattık. Artık üniversitesi olmayan okulumuz (şehir demek istedi) yok. Niye, ta Muş'taki arkadaşımız, para harcayıp Ankara, İstanbul'a gelmesin. Terör örgütü ayrımcılık, biz ise kardeş etmenin gayreti içindeyiz.
Ayrıma hiç bir zaman fırsat vermedik. 78 milyonu, Yaradılanı severiz, Yaradandan dolayı." dedi.