Trabzon Yomra Fen Lisesi Gaziler ve Şehitler Haftası nedeniyle Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde bir sergi düzenledi. Yomra Fen Lisesi öğrencilerinin bir yıl boyunca  yaptığı resimler sergi salonunda satışa sunuldu. Resimlerin satışından elde edilen gelir ise ihtiyaç sahibi olan gazilerimize verilecek.
Sergiye Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yomra kaymakamının açılış kurdelesini kestiği sergiye davetli olup da katılmayan vali ve belediye başkanlarının resim alacaklarına dair söz verdiği öğrenildi. Trabzon Yomra Fen Lisesi’nin geçtiğimiz yıl da lösemili çocuklar yararına bir sergi açtığı biliniyor. Görsel sanatlar öğretmeni Verden Öngün Kara; “ Öğrencilerimizin yardım konusunda bu kadar hevesli olması bizi çok mutlu ediyor. Buradaki amaç hem ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak hem de öğrencilerimizim manevi duygularının, yardımlaşma dürtülerinin gelişmesini sağlamak. Aynı zamanda milli ve manevi duyguları da gelişiyor. Geleceğin yetişkinleri oldukları zaman faydalı olacaklar” diye ifade etti.
Serginin ardından müzik öğretmeni Derya Akarsu’nun öğrencileriyle birlikte hazırladığı müzik dinletisi ve yine Edebiyat öğretmeni Barış Kayış’ın öğrencileriyle birlikte hazırladığı şiir dinletisi gelen konuklara sunuldu.