61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzonlu öğretmen Ozan Sağır, Milli Eğitim Bakanının attığı tweetten esinlenerek öğrencilerinin akıllarında iz bırakacak davranışlarda bulundu

İSMİNİZİ AKILLARA YAZIN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabından attığı, “Gençler, kendinizden iz bırakmak istiyorsanız, lütfen isminizi akıllara, kalplere yazın. Aksi pek kalıcı değil. Çünkü yaz tatillerinde sıraları temizliyoruz. Kendini ifade biçimi olarak sıraya yazı yazan arkadaşlarımızı çizimlerini sanata dönüştürmeleri için atölyelere çağırıyoruz” tweeti Trabzonlu öğretmen Ozan Sağır’ı harekete geçirdi.

TWEETTEN ESİNLENDİ

Van’ın Tuşba ilçesi Tuşba Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde kimya öğretmeni olan Ozan Sağır, Milli Eğitim Bakanının attığı tweetten esinlenerek görev yaptığı okulda anlamlı bir davranışa imza attı.

SIRALARI BOYADILAR

Görevinin ikinci yılı için okuluna giden 36 yaşındaki kimya öğretmeni, kendi sınıfının sıralarını temizleyip boyadı. Diğer öğretmen arkadaşlarının da bu davranışı beğenmesi üzerine birlik oldular ve okul idaresinden destek aldılar. 

ÖĞRENCİLERE HOBİ BAHÇESİ

Geçen yıl da okulunun arka kısmında öğrencilere bazı hayırseverlerin yardımı ile hobi bahçesi yapan Sağır, bu davranışlarıyla gelecekte öğrencilerinin akıllarında iz bırakacak.