Kaza saat 18:30 sıralarında ilçenin Yalıncak Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi önünde meydana geldi. Trabzon’dan Rize istikametine giden, sürücüleri henüz belirlemeyen 61 BA 626, 61 AL 083, 61 LJ 707 ve 16 EGR 61 plakalı araçlar çarpıştı.

 Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve İtfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre Nihal Bülbüloğlu ile aynı otomobilde bulunan akrabalar Zekiye Gürsoy ile Sevgi Gürsoy hayatını kaybetti.

Kazada hayatını kaybeden Nihal Bülbüloğlu’nun Cudibey İlköğretim’de Teknoloji tasarım öğretmeni olduğu ortaya çıkarken Zekiye ve Sevgi Gürsoy’un da Nihal Bülbüloğlu’nun teyze olduğu kaydedildi.

Akrabaları ile Arsin’e düğün hazırlıklarına gittikleri öğrenilen Bülbüloğlu ile oğlu Yiğit Bülbüloğlu ve araçta bulunan Ayşe Memişoğlu KTÜ Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğretmen anne Bülbüloğlu tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Oğlu Yiğit Bülbüloğlu 'nun hayati tehlikesi devam ederken hastaneye kaldırılan bir diğer isim ile Ayşe Memişoğlu'nun hayatını kaybettiği öğrenildi..