Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde tıp eğitimi alan öğrencilere askeri hekim olma yolu açıldı ve ilk etapta taban puan aranmayan yatay geçişle 316 öğrenci alımı için kontenjan hazırlandı. 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi´nin (GATA) akademi ve eğitim misyonu Sağlık Bilimleri Üniversitesi´ne devredilmişti


Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın askeri hekim ihtiyacını karşılamak üzere tıp fakültelerinden yatay geçişle 316 öğrenciyi bünyesine katacağını duyurdu. Trabzonlu olan  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 15 Temmuz sonrasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne bağlı Tıp Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Hemşirelik Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine devrolduğunu söyledi.

120 ÖĞRENCİ ALINMIŞTI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl konuyla alakalı yaptığı açıklamada Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve İçişleri Bakanlığı´nın talepleri doğrultusunda, 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde yaklaşık 120 üniformalı öğrenci kabul ettiklerini, bu sayıya ilaveten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi'ne, tıp fakültelerinin ara sınıflarından Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına öğrenci alınacağını açıkladı.

TABAN PUAN ŞARTI ARANMAYACAK, EMEKLİLİK HAKKI ÖĞRENCİLİKLE BAŞLAYACAK

Erdöl, konuyla alakalı şunları söyledi:

"Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı´nın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi 2, 3, 4 ve 5. Sınıflara her sınıf için MSB nam ve hesabına 55 erkek 10 bayan öğrenci, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı nam ve hesabına 10 erkek 4 bayan öğrenci olmak üzere Tıp Fakültelerinden yatay geçişle öğrenci alacağız. Alacağımız bu öğrencilerde taban puan şartı aramayacağız. Bu öğrencilerimiz en iyi şartlarda eğitim görecek ve 5 yıldızlı otel konforunda olan yurtlarımızda kalacaklardır. Eğitime başladıkları andan itibaren sigorta primleri devlet tarafından ödeneceğinden emeklilikteki hizmet süreleri de öğrenciliğe başladıkları an itibariyle başlamış olacaktır. MSB ve İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına eğitim gördüklerinden dolayı devletimiz onların tüm ihtiyaçlarını (Yurt parası, Yemek Parası, Kitap, Kılık Kıyafet vb...) karşılayacaktır. Öğrencilere eğitimleri süresince kullanabilecekleri dizüstü bilgisayarlar ve öğrenci harçlığı verilecektir. Mezun oldukları zamanda üniformalı subay hekim olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda, kıtalarda hizmet yapacaklar. Konuyla alakalı duyuru üniversitemizin web sitesinde yayınlanmıştır."