Trabzonlu Resim ve Fotoğraf sanatçısı Selman Uzun, Uluslararası Sanat Fuarı olan Step İstanbul‘a, ülkenin en seçkin galerilerinden Artopol Sanat Galerisiyle son dönem resimleriyle fuara katıldı.

Uzun zamandır projesi olan bölgenin kuşlarını ve doğa olaylarını fotoğrafladıktan sonra kendi sanat anlayışıyla tuval üzerinde resim çalışan sanatçı Selman Uzun, yurt içi ve yurt dışında bir çok koleksiyonerler eserleri de bulunuyor.

Selman Uzun, Trabzon’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor .

SELMAN UZUN KİMDİR?

Trabzon’da doğdu, Trabzon Lisesi Resim Bölümü’nün ardından, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Öğretmenliği bölümünden onur derecesiyle mezun oldu.

Bir dönem eğitimcilik mesleğini KTÜ'de Akademisyenlere Hizmet İçi Eğitim Seminerlerinde ders vererek devam etti ve uzun 6 kişisel sergi açtı.

295 karma sergiye katıldı.

Resim ve Fotoğraf dalında iki ödül Aldı.

Belçika, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya' da özel koleksiyonlar da eserleri bulunan sanatçının sanat alanları fotoğraf, resim, heykel ve tasarım olarak öne çıkıyor.

Selman Uzun bir çok belgesel hazırladı.

Sanat Yönetmenliği Yerel ve Ulusal kanallarda temsilcilik, haber müdürlüğü yaptı.

Sanatçı çalışmalarını kendi stüdyosunda sürdürmekte olup, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.