Afyonkarahisar’da cephanelikte meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden Onur Fikret Dülger’in annesi Figen ile babası Zekai Fırat Dülger, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi.

Olayın aydınlığa kavuşturulmadığına dikkat çeken baba Dülger, “En son bir zarf geldi. Sigortadan gelmiş. Şehit ailelerine bağlanan maaş bağlandı diye. Onun dışında yapmış oldukları başka hiçbir şey yok. Silahlı kuvvetlerinin gönderdiği 34 bin TL var. O da bankada durmaktadır. Olayın seyri budur. Hiçbir bilgi almıyoruz.” Dedi.

Açılan davaya müdahil olduklarını kaydeden Dülger, “Müdahil olduk. 2 tane avukatım var tutmuş olduğumuz. Ateş üştüğü yeri yakıyor. Onlar hala bunun farkında bile değiller. Hiç kimse 25 tane aileyle gerçekçi bir şekilde ilgilenmiyor” dedi.

Bu sırada söze giren anne Figen Dülger, “Törene bile katılmadılar” derken baba Dülger ise, “Ankara’da 25 şehidimizi alırken Genel Kurmay Başkanı ve Mille Savunma bakanı vardı. Diğerlerinin işi vardı gelemedi galiba” dedi.

Olayda sabotaj olduğuna inandıklarını kaydeden baba Dülger, “Burada sabotaj olduğuna bende ailemde yüzde yüz inanıyoruz. Sadece bunu bu toplantılarda dile getiriyoruz. En son söylediğim gibi aile olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Bu olayın sorumlularının açıklanmasını istiyoruz.

Ordu’nun kalbi olan cephaneliğe 3 günlük 25 tane askerimiz gönderiliyor. Burada gece görüş yok. Nasıl korunuyor burası. 25 tane işten anlamayan insanlarımızın gencecik insanlarımızın burada işi ne. Burada kasıt ve sabotaj olduğuna aile olarak inanıyoruz. Yok denetleme var yok şu var tamamen uydurma olan şeyler bunlar. Ben bunların açığa çıkarılmasını istiyorum” dedi.

Diğer ailelerle telefonda görüşüp görüşmediklerini ise baba Dülger şu şekilde cevapladı: “Diğer ailelerle telefon görüşmelerim var. Bu basın toplantısını yapmadan öne birkaç arkadaşla konuştum. Muhalefet partisinden gün istemişler. İstişare devam ediyor ama kimsenin sesi çıkmıyor bu noktada. Yapacak çok bir şey görünmüyor onlar adına. Ama ben evladım adına diğer şehitler adına elimden geleni yapmak istiyorum”

Sözlerine, “25 tane şehidin bu şekilde gitmesini içime sindiremiyorum” diyen baba Dülger, “Bilirkişi raporu açıklanmadı. 16-17 tane bilirkişi var. Raporları bu ay sonuna kadar açıklanacak diyorlar. Ama açıklanacak mı açıklanmayacak mı bilmiyorum. Türkiye’de ki yargıyı biliyorsunuz. Tepki göstererek sesimi duyurarak bu tepkimi devam ettireceğim” şeklinde sözlerini tamamladı.