61SAAT HABER SERVİSİ -PKK’lı teröristlerin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişinde ki polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği hain saldırıda şehit düşen 2 polis memurundan 24 yaşında ki Soner Yıldırım’ın Trabzon’da ki baba evinde acı var. 
4 yıllık polis memuru Soner Yıldırım’ın şehit düştüğü haberini ilk olarak annesi Ayşe Yıldırım, hemşire olarak görev yaptığı Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakın ve Rehabilitasyon Merkezinde aldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin anne Yıldırım’a burada ilk müdahale hazır bekletilen ambulansta yapıldı. 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünde görevli baba Muhammet Yıldırım ise acı haberi Trabzon’un Tonya İlçesinde aldı. Acı haberi aldıktan sonra Trabzon’da ki evine doğru yola çıkan acılı baba burada gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından sakinleştirilmek istenilen şehidin babası, “Allah’ım, Allah’ım… “Gitme” dedim ona oğlum.. “Gideceğim baba” dedi. 3-5 kişiye mi bırakacağım. Beni bırakacaksınız ben gideceğim oraya ben savaşacağım” dedi.
Şehidin babası Muhammet Yıldırım,  Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal ile konuşmasında, “Karşıda ki insanlar belli olsa çatışalım. Savaşsa gidelim. Ben keskin nişancıydım askerde. Ben 112’ciyim gideyim. Ama karşımızda ki belli olsun… Egolarla olur mu bu iş? Bir zenginin oğlu öldü mü orada emniyet müdürüm? Cenabı Allah yazdı onu alnımıza. 
Akşam aradım onu. Bakmadı telefona. Baba tıraş oluyorum, tıraş olduktan 5 dakika sonra arıyım seni dedi. Son konuşmamız o oldu. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok” dedi.
Şehidin dedesi Ali Yıldırım ise gözyaşları içinde torununa istifa etmesini söylediğini ancak kendisinin istifa etmeyeceğini görev yapacağını söyledi. 

Şehit Babasını burada Trabzon Valisi A. Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’de başsağlığı diledi. 
Şehit Polis Memuru Soner Yıldırım, Erzurum Polis okulundan 4 yıl önce mezun olduktan sonra ilk görev yeri Zonguldak’tı. Burada görev yaptıktan sonra 1,5 ay önce  Şırnak’a atandığı kaydedildi.