İddianamenin içlerini rahatlatmadığını belirten şehit babası Zekai Fıat Dülger, "Hem hazırlanış itibariyle hem de iddianamenin bu kadar geç açıklanması nedeniyle yani bu olay 7 ay önce oldu. Askeriyenin ve yürütmenin de ihmalinin olduğuna inananlardan biriyim. Daha doğrusu bu olayın içeriden düzenlenmiş sabotaj artık bunu adını ne koyarlarsa koysunlar böyle bir olay olduğuna inanınların başındayım. Ben bu konuşmamı 25 evladımın adına yapacağım. Aileleriyle görüşüyorum. Onlarda benimle aynı görüşleri paylaşıyorlar. Bu çocuklar buraya nasıl gönderildi. 9 tane ihmal var burada ama 3 günlük askerlerimizi buraya nasıl gönderdiler. Sayın Genel Kurmay Başkanı ve yürütmenin başı Sayın Başbakan'ımın bunun cevabını vermesini bekliyoruz. Yani olayın tamamen bununla birlikte içeriden yapılanmayla hazırlanmış bir iddianame olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Dülger, 'Sayın İbrahim Tatlıses'i vuran kişi 36,5 yıl yedi ama 25 tane evladımızı öldüren katiller 4-5 yıl arasında yargılanması isteniyor' diyerek, şöyle konuştu:

"Bu cezayı isteyen savcının vicdanından şüpheleniyorum. Bunları 2-3 ay evvel tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakan hakimin vicdanından da şüpheleniyorum. Bunların vicdan ve evlat sahibi olduğunu asla düşünmüyorum. Dolayısyla biribirine bağladığın zmaan olayın ieçriden planlı olarak yapıldığına inanıyorum. Kendilerine göre düzenleyip bu şekilde 7 ay sonra bilirkişi raporu ve iddianame hazırlandı ve iddianamenin tamamen burada bahse konu olan 3 tane subayın serbest bırakılması yönüne hazırlandığına inanıyorum."

Patlamanın nasıl planlandığını öğrenmek istediklerini ifade eden Dülger, "Diğer aileler ile ortaklaşa hareket ediyoruz. İlk mahkeme 18-19 Haziran bu arkadaşlar o zamana kadar dışardalar. Ondan sonra da dışarıda olacaklar. Olay tamamen içeriden toplanmış, 25 tane şehit gitmiş, hiç önemli değil. Bunun önemli olmadığını ulusal basında da görüyoruz. Eskişehir'de olup mahkemeye katılacağız. Ama hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Ben burada ceza alacak 3 kişiyle mutlu olacak birisi değilim, bu nasıl planlanmışsa, nasıl yapılmış onun açıklığa kavuşmasını istiyorum" diye konuştu.