Trabzon’da 9 okulun isminin değiştirilmesinin ardından verilen tepkilere cevap Şehit Ünal Bıçakçı’nın babası Selahattin Bıçakçı’dan geldi. 

Şehit oğlunun adının Ortahisar Bener Cordan Ortaokulu’na verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Şehit Babası Bıçakçı, “Öncelikle bilinmelidir ki 9 okulun ismi değişirken sadece 15 Temmuz Şehitlerinin adı verilmemiştir. O yüzden bu ayrıma dikkat edilmeli ve bu değişimler üzerinden siyaset yapılmamalıdır. Şehitlerimiz bu vatan toprakları için şehit oldu ve bu topraklar üzerinde isimlerinin yaşatılması kadar doğal bir durum yoktur. Onların ruhlarını incitecek ve emanetlerine zarar verecek söz ve davranışlardan kaçınmalıyız. İstanbul’daki Trabzonlu belediye başkanları ve şehrimizdeki birkaç kişi bu konuyla alakalı kınama yayınlamış, ben de bir şehit babası olarak bunu üzüntüyle karşıladım” dedi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in ve Milli Eğitim Bakanlığı eski müsteşarı Bener Cordan'ın isimlerinin başka şehirlerde başka okullarda olduğunu da hatırlatan Bıçakçı, “Hasan Ali Yücel de Bener Cordan da bu memlekete hizmet etmiş önemli isimlerdir biz bunu inkar etmiyoruz. Fakat şu da göz ardı edilmemeli, Hasan Ali Yücel’in ismi İstanbul’da, Bursa’da, İzmir’de, Mersin’de eğitim veren kurumlarımızda yaşatılmaktadır. Aynı şekilde Bener Cordan’ın ismi Şırnak’ta bile okula verilmiştir. Bu vatan için şehit olan oğlumun adının kendi memleketinde bir okula verilmesi gayet doğal ve tüm vatanseverlerin takdirle karşılayacağı bir durumdur. Bu değişime tepki gösterenlere şunu da sormak istiyorum, Mehmet Akif Ersoy okulunun da ismi değişti neden ona bir ses vermediniz? Çünkü siz bu değişimlere siyaseten bakıyorsunuz” diye konuştu.

Bu olayın siyaset üstü değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Bıçakçı, “Bugüne kadar bu yaşananlara ses çıkarmadım fakat İstanbul’dan bir ses, Giresun’dan bir ses ve kendi şehrimizden çok ses çıktı. Peki okullara ismi verilen şehitlerimizin yakınlarına neden kimse bir şey sormadı diyerek bu açıklamaları yapıyorum. Kısır tartışmalarla kimse bir yere varamaz, terörle teröristle mücadele eden evlatlarımız şehit arkadaşlarının isimlerinin yaşatılmasıyla moral bulurken, kimse kalkıp da günü kurtarma peşinde olmasın. Oğlum Ünal da bu memleketin şehidi Yasin Erosmanoğlu da Fahrettin Yavuz da Sedat Kaplan da ve 15 Temmuz’da darbeye karşı duran şehitlerimiz de bu memleketin şehididir. İl Milli Eğitim Müdürümüz bu konuyla alakalı ‘talep edildi‘ dedi. Talep eden kim diye soranlara cevabım da şudur: Talep eden şehit aileleri, şehitlerine sahip çıkan vatanseverlerdir” şeklinde konuştu.