Özkaymaklı Mahallesi’ndeki yol yapımında sorun olan mezar yeri ile ilgili çalmadık kapı bırakmadığını ve hiçbir sonuç alamadığından yakınan Osman Durna, mahkemeyi bile kaybetmesine rağmen şehit oğlunun mezarının kaldırılmaması yönünde mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. 

Gerekirse Cumhurbaşkanına çıkacağını ifade eden baba Durna, “Oğlum Halil İbrahim Durna, 1988 yılında İstanbul’da görev yaptığı birliğinde komutanının silahının kazaen ateş alması sonucu şehit oldu. Daha sonra cenazesini getirdik, mahallemizdeki mezarlığımıza defnettik. O dönem ki projeye göre yol 20 metre aşağıdan geçiyordu. Şimdi ise yol mezarlığa girdi, ilgili yerlere müracaat etik. Hatta sayın bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuyu anlattık ve bize mezarın buradan kalkmayacağını söylediler. Belediyeden mezarın buradan kalkmayacağına dair yazılı bir belge istedik 'gerek yok' dediler. Daha sonra konuyla ilgili mahkemeye bile başvurduk, mahkeme bize adeta ödül diye bin 500 TL para cezası verdi, bizi haksız buldular" dedi.

"Ben mezarımı buradan kaldırmayacağım, burası bizim kendi mezarlığımızdır" diyen Durna "Yetkili kurumlardan yardım bekliyorum. Cumhurbaşkanına kadar gideceğim. Biz buradan asla yolun geçilmesine müsaade etmeyeceğiz. Yetkililerden şehit oğlumun mezarının buradan kalkmayacağına dair yazılı bir kağıt istiyorum” şeklinde konuştu. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise mezarın kaldırılmadan yolun düzenlenmesi için revizyon imar planında bir düzenleme yapılmasına çalışıldığını ve konunun çözümü için çaba sarf edildiğini belirttiler.