Trabzonlu hemşerimiz Muhammet Fatih Safitürk'ün 10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin makamında düzenlediği bombalı saldırı sonucu şehit edilmesi olayına ilişkin 15 sanığın yargılanmasına  Mardin üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

DURUŞMAYI KÜLEKÇİ’DE TAKİP EDİYOR

Duruşmayı, şehit kaymakamın ağabeyi Haydar Safitürk, Mardin Valisi Mustafa Yaman,  Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli ve Trabzon-Mardin kardeşlik projesi koordinatörü Ahmet Külekçi ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi. Bu arada şehit kaymakamın babası Asım Safitürk ve eşi Ayşegül Safitürk sinevizyon sistemi ile mahkemedeki duruşmaya bağlandı. İlk duruşmada olduğu gibi ikinci duruşmada da Safitürk ailesini yalnız bırakmayan Ahmet Külekçi duruşmayı aynı zamanda Trabzon Şehit Ailelerini temsilen de izlediğini belirterek “Yargı elbet de bu hainliği yapan alçakların cezasını en ağır şekilde verecek. Teröristler şunu iyi bilsin ki bu topraklarda ne Muhammetler ölür ne de Fatih’ler tükenir” şeklinde görüşlerini belirtti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili hazırlanan iddianamede Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği terör saldırısı ile ilgili 15 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.