61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL - Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti.
Kaza yapan Yüksek Hızlı Trene Trabzonlu Makine Teknikeri Dursun Ali Uzunhasanoğlu’nun ise son anda binemediği ortaya çıktı. 
2 arkadaşı ile birlikte Ankara’dan, Konya’ya YHT ile gitmek isteyen Uzunhasanoğlu, trene yetişmek için bindiği taksinin buzlu yolda ilerleyememesi nedeniyle geç kaldı.  Sabah 06:30’da hareket eden YHT’ye binemeyen Uzunhasonğlu, trendeki 2 arkadaşına Eryaman İstasyonundan trene bineceğini söyledi. İstasyonda uzun süre bekleyen Uzunhasanoğlu, tren gelmeyince bir terslik olduğunu anladı. Trendeki arkadaşlarına ulaşmaya çalışan Uzunhasanoğlu, yaptığı araştırmada trenin kaza yaptığını ve 2 arkadaşının yaralandığını öğrendi. 

61saat’in ulaştığı Uzunhasanoğlu, iş için Konya’ya gitmek istediklerini belirtirken, “Akşam kar yağdı, sabahta her taraf buz olunca kendi aracımızla yetişemeyeceğimizi düşünüp taksi çağırdık. Taksiyle Gar’dan trene binmek istedim. Ancak trene yetişemeyince Eryaman’dan binmek istedim” dedi. 
Bu noktada arkadaşlarına da durumu haber verdiğini ve onların trene bindiğini kaydeden Uzunhasanoğlu,  “Normalde gardan trene binecektim. Ancak buzlanma dolayasıyla trene yetişemeyince arkadaşlarımı da bilgilendirip Eryaman’dan trene bineceğimi söyledim. Trene binemeden kaza oldu. Beraber trene bineceğim arkadaşlarım 2. Vagondaydı. Bende aynı vagonda olacaktım. Bir tanesinin burnu kırıldı, Gazi Hastanesinde tedavi altında. Diğerinin üst geçidin çökmesinden dolayı sırtında yaralanmalar oldu” dedi. 
Trenin kaza yapmasa 5 dakika sonra Eryaman’da olacağını söyleyen Uzunhasanoğlu, “Verilmiş sadakamız varmış. Trene yetişseydim bende arkadaşlarımla beraber 2. Vagonda olacaktım” dedi.