Akıl çelen Yayınları’ndan çıkan Cesaret Kulübü sıradan kişisel gelişim kitabı formatının dışına taşarak bir roman kurgusuyla karşımıza çıkıyor.

Aygül, yeni kitabı Cesaret Kulübü’nde sıradan bir beyaz yakalının hayatını, düşüncelerini, değer sistemlerini irdeliyor, bir gelişim haritası çizerek kahramanını bir varoluş yolculuğuna çıkarıyor. 

Her ne kadar kahraman Kartal, bir değişim yolculuğunda olduğunu bilmese de gelişiyor, evriliyor ve çok farklı bir beyaz yakalı profiline kanat açıyor. Açılmamış kanatların büyüklüğü haliyle bilinmiyor. 

Aygül bu kitabında belki de ilk kez farklı bir yaklaşımda bulunarak sorunun beyaz yakalı olmaktan ziyade öz değerlerde olduğunu, mutlu ve özgür bir beyaz yakalı da olunabileceğini varoluşsal bir kariyere geçilebileceğini vurguluyor. 

Bu kitap her şeyi arkada bırakıp bir sahil kasabasına yerleşme gibi beyaz yakalı fantazilerini  çöpe atıyor, bulunduğu konuma hakim, özgür düşünen ve üreten beyaz yakalı evriminin kapısını aralıyor.  

Değişimin dışarıdan içeriye değil, içeriden dışarıya olmasını bu bağlamda reaktif değil proaktif olunmasının altını çiziyor.

KİTAP KONUSU: 
Bu kitap binlerce beyaz yakalı çalışan arasından seçilmiş, hayatın anlamını, kişisel yolunu
kaybetmiş herhangi birinin, yeniden varoluş yolculuğu öyküsüdür. Kendini fark etmenin, kayıp parçalarını bulmanın, bütün olmanın hikâyesidir.

Yeniden umutlanabilmenin, hazzın gerçek kaynağına ulaşabilmenin, statü denilen yapay
değerlere sırtını dönebilmenin, korku ve kaygılarından arınıp sevgiye ulaşabilmenin hikâyesidir.

Ve bu hikâyenin başlayabilmesi için gereken tek şey cesarettir.

Büyük bir bankada İK Genel Müdür Yardımcısı olan Kartal Ulaş, gelecekte kaybolmuş,
geçmişin yükünü omuzlanmış, anı kaçırmış bir beyaz yakalıdır ve pozisyonu gereği on binlerce
kişinin kariyerinden sorumludur. Peki, kendi sorumluluklarının ne kadar farkındadır?
Günümüz kapitalist iş dünyasında hayatta ve ayakta kalmak için kaç zar atmanız gerekir?

Son zarı sadece kendiniz için atın!


İLHAM SÜHEYL AYGÜL KİMDİR?
İlham Süheyl Aygül, otuz yıla yaklaşan yüksek frekanstan yaşanmış iş tecrübesinin on yedi yılını bankacılık sektöründe, farklı kademelerde, üst düzey yöneticilik yaptı. Edindiği tecrübe ve birikimlerle 2007 yılında banka-finans sektöründe insan kaynakları eğitim, planlama, yönetim süreçleri konusunda danışmanlık veren Turkkariyer’i kurdu. 2011 yılında, Bahçeşehir Üniversitesi'nde başladığı İnsan Kaynakları Yönetimi MBA programı içinde geliştirdiği Türkiye’de ilk CHO (Chief Happiness Officer - Mutluluktan Sorumlu Başkan) yönetim modeli “Yılın En İyi İnsan Kaynakları Uygulaması” seçildi. 2010 yılında yazdığı “Beyaz Yakalının Seyir Defteri” kitabı bankacılık- finans sektörünün en çok okunan kitabı seçilirken, 2012 yılında yazdığı “Beyaz Yakalının Akıl Defteri” kitabı ise kendi alanında en çok satan kitaplar listesine girdi. Üçlemenin son kitabı olan "Beyaz Yakalının Keyif Defteri" 2013 yılında yayınlandı. "İlham Veren" kitabı 2015 yılında yayınlandı ve diğer kitapları gibi ilk haftada ikinci baskısına girdi. 2016 yılında “Harika Kariyer” ve 2018 yılında “Kariyer Şövalyesi”, 2019 yılında ''Cesaret Kulübü''  kitapları yayınlandı. Entelektüel Sermaye Gelişim Derneği (ESER) kurucularından ve fikir babası olan İlham Süheyl Aygül, “Mobbing Anıtı kurulması”, “İnsan Sermayesi Bakanlığı ve Yetenek Ajansları kurulması” gibi önerileri ile kamuoyunda yer alan görüşlerin sahibidir. Aynı zamanda çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı da yapmakta, farklı üniversitelerde MBA gruplarına ders vermektedir.