61SAAT HABER SERVİSİ

Kayseri'de yaşanan olayı duyanlar inanamadı!.. Akıllara durgunluk veren olay şöyle gelişti: 39 yıl önce Kayseri'ye yerleşen Trabzonlu Çam ailesi, kızları Ayşe'yi 7 yıl önce Trabzonlu Mehmet Duman ile evlendirdi. Kayseri'de yapılan düğünde Çam ailesinin komşuları olan Kayserili M.K. (54) genç çifte çeyrek altın hediye etti. Ayşe ve Mehmet çifti evlenerek Tabzon'a yerleşti. 

Kayseri'de yaşamaya devam eden Çam ailesi ise bugün aldıkları mektupla şoke oldu. M.K., komşusu Meryem Çam'a (65) mektup göndererek yıllar önce hediye ettiği altını geri istedi. Buna gerekçe olarak da 38 yaşındaki oğlunun evlenmemesini ve oğlunun evlenmesinden umudunu kesmesini gösterdi. 

M.K. altını geri istediği ve çocuğuyla komşusuna yolladığı mektubunda şunları kaydetti: "Meryem Hanım bu davetiyeyi size oğlumun düğün davetiyesi olarak göndermek isterdim. Olmadı Meryem Hanım. Oğlum 38 yaşına gelmesine rağmen evlenmek istemiyor. Kısmet olmayınca olmuyormuş. Ne yaptıysam olmadı. Meryem Hanım derim ki, sizin kızın düğününde takmış olduğumuz çeyrek altını geri iade ederseniz memnun olurum. Size ve ailenize sağlıklar dilerim."

Aldıkları mektup karşısında şaşkınlık yaşayan Çam ailesi ise olayın doğruluğunu öğrenmek için hemen M.K.'yı aradı. Mektuptaki ifadelerini tekrarlayan M.K. isteğini yineledi. Bunun üzerine Meryem Çam'ın oğlu Murat Çam hemen kuyumcudan bir adet çeyrek altın alarak K. ailesinin evine gidip altını M.K.'ya teslim etti.

Yaşadığı şaşkınlığı sosyal medyada da paylaşan Murat Çam sitemize yaptığı açıklamada, "Bu mektubu oğluyla evimize göndermiş. Paraya ihtiyacı olan insanlar da değil. Demek ki kardeşimin düğününde altını hediye etmemişler, emanet vermişler. Çocukları evlenmediği için emaneti geri alamayınca da istemişler. Bunu da görduk. Hemen götürüp iade ettim" dedi.