Kanuni Buşvarı’ndan Güney Çevre Yolu’na, sağlık yatırımlarından Yatırım Adası’na kadar birçok konuda önemli açıklamalar yapan Cora, Çömlekçi Projesi ile ilgili müjde verdi: “Sayın Bakanımızın ağzından bizzat duydum. Çömlekçi Projesi çok kısa bir sürede başlayacak” dedi

GÜNEY ÇEVRE YOLU’NUN PROJESİ REVİZE EDİLMEKTEDİR

Kanuni Bulvarı’nın süratle devam ettiğini vurgulayan Cora, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan burayı yakından takip ediyor. Zaman zaman bir araya geliyoruz. İnşallah Kanuni Bulvarı kısa sürede bittikten sonra Güney Çevre Yolu ile ilgili adımlarımızı atacağız. Güney Çevre Yolu bazı yerlerde Kanuni Bulvarı ile çakışır vaziyettedir. Dolayısı ile projenin yeniden revize edilmesi gerekmektedir. Ardından bunun yapımıza başlayacağız. Bize yönelik yapılan Trabzon’a 18 yılda hiçbirşey yapmadınız şeklindeki eleştirilere katılmıyorum. Erdoğdu Yolu, Tanjant Yolu, Karadeniz Sahil Yolu, Maçka Yolu, Çaykara-Of yolu AK Parti döneminde yapılmış, yine Sürmene-Köprübaşı yolu AK Parti döneminde bitirilme aşamasına gelmiştir. Aynı şekilde birçok tali yollarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

İSTİHDAMI GELİŞTİRİCİ YATIRIMLAR YAPTIK

“Atasu Barajı bitirilsin başka bir şey istemiyoruz” denildiği yerde Atasu Barajı’nı bitirdiklerini belirten Cora, “Trabzon’da gerçek manada yazın bile musluklarımızdan buz gibi temiz bir su akmasını sağladık. Dolayısı ile bu aynı zamanda çevre anlamında da çok önemli bir yatırımdır. Hava kirliliği vardı doğalgazı getirdik. Organize sanayi bölgelerine getirdik. AK Parti geldiğinde 14 ilde doğalgaz vardı. Şimdi 81 ilde var. Bu önemli bir orandır. Organize sanayi bölgelerine yatırımlar yaparak istihdamı geliştirdik” ifadelerini kullandı.

HİÇ KİMSENİN UMMADIĞI KADAR SAĞLIK YATIRIMI YAPTIK

Milletvekili Cora, yine Trabzon’da hiç kimsenin ummadığı kadar sağlık yatırımı yaptıklarının da altını çizerek, “Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haçkalıbaba Devlet Hastanesi, Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi, Vakfıkebir Devlet Hastanesi ve Diş Hastanesi’nin açılışlarını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşümlerle şehrimizin çehresini değiştirdik. Trabzon’un her bir tarafına yatırımlarımızı yaptık” dedi.

BAKANIMIZ MURAT KURUM TALİMATI VERDİ

Çok kısa bir sürede Çömlekçi Projesi’ne başlanılacağını da kaydeden Milletvekili Cora şu ifadeleri kullandı: “Bu müjdeyi Sayın Bakanımız Murat Kurum’un ağzından duydum. Bunu halkımız ile paylaşmak istiyorum. Bir taraftan kamulaştırılan alan başlayacak, bir taraftan da diğer alanların kamulaştırması yapılacak.”

YATIRIM ADASI TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SANAYİ VE TEKNOLOJİ ÜSLERİNDEN OLACAK

Yatırım adası altyapı çalışmalarımız devam ettiğini de vurgulayan Cora, “Bittiğinde Türkiye’nin en önemli teknoloji üslerinden birisi olacak. İnovasyona ve teknolojiye yönelik yatırımların yapılacağı bir üs olacak. Her gördüğümüzde Sanayi ve Teknoloji bakanımızdan bunu talep ediyoruz. Burası sanayi ve üst düzey teknolojiye yönelik yatırımların üssü olacak” diye konuştu.

Akçaabat’ta mezbahane ihtiyacını karşılayacak 54 milyon TL’lik et entegre tesisi kurulacağını da vurgulayan Cora bunun büyük bir yatırım olduğunu da söyledi.