Köseoğlu, "Zihinlerdeki engeli ortadan kaldırırsak, diğer engellerin önemi kalmaz. Yeter ki yürekler de engel olmasın" dedi.

AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesine uygun olarak hareket ettiğini kaydeden Köseoğlu, engellilerle bir arada olduklarını belirtti.

Engelli olmanın herkesin karşılaşabileceği bir durum olduğunu kaydeden Köseoğlu, "Önemli bir sosyal sorumluluk projesi olan, Trabzon'un Ortahisar ilçesi Tanjant yolu üzerinde engelli çocuklarımıza hizmet veren Ballim Kafeyi ziyaret ettik. Kafede down sendromlu çocuklarımız da serviste hizmet veriyor, kafeye oturmaya gelen çocuklarımızla ve aileleriyle sohbet ettik. Engelli engelsiz, biz birlikte Türkiye'yiz. Engel aslında zihinlerde. Zihinlerdeki engeli ortadan kaldırırsak, diğer engellerin önemi kalmaz. Hiç kimse bugün 'Ben engelli değilim' diye böbürlenmesin. Buradan çıktığında Allah göstermesin bir kazayla engelli hale gelebiliriz. Onun için herkesin karşılaşabileceği bir durumdur." dedi.

"HER ENGELLİ GRUBUNA YOĞUNLAŞACAĞIZ"

Engellilerin 'tek kalem engelli' diye ayrımını bırakacaklarını da vurgulayan Köseoğlu, her engelli gruba ayrı ayrı yoğunlaşacaklarını ifade etti. Köseoğlu, "Kimisi zihinsel, kimisi fiziksel, kimisi efendim otizm, görme, işitme engelli. Tüm bu engel türlerinin ayrı ayrı ele alınması ve buna göre çözümler üretilmesi yönünde de bir yandan partimiz ilgili birimleri, bir yandan da hükümetimiz, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ne çözüm, ne proje gerekiyorsa bütün bunları hayata geçirmenin gayretini göstereceğiz." dedi.

Down sendromlu çocuklarla sohbet eden Köseoğlu, bazı çocukları kendi elleriyle yedirirken çocukların yoğun sevgisiyle karşılaştı.