61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Trabzon Milletvekili ve CHP'nin etkili isimlerinden Haluk Pekşen Twitter'dan yaptığı açıklama ile ÇAYKUR'un Katar'a olan borca karşılık teminat gösterildiğini iddia etti.  İlk olarak dün "ÇAYKUR'un Katarlılara satıldığı iddiaları doğru mu? VARLIK Fonu tezgahı ÇAYKUR için mi kuruldu? Rize halkı cevap bekliyor..! ," paylaşımında bulunan Pekşen'in bu iddiasına çok geçmeden ÇAYKUR tarafından cevap geldi. Yapılan açıklamada , "ÇAYKUR'un Katarlılara satıldığı haberinin gerçekle alakası yoktur. Böyle bir konu kesinlikle söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.

PEKŞEN'DEN BİR İDDiA DAHA

ÇAYKUR'un açıklaması üzerine bir iddiada daha bulunan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen "Oh Ne ala Ne ala..! ÇAYKUR satılmamış yalnızca KATAR'dan alınan 650 milyon dolar borca %70'i teminat gösterilmiş.Vah Karadeniz vah..!" dedi.

Pekşen'in bu sözleri sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

PEKŞEN : GEÇMİŞ OLSUN

Borç yapılandırma yasası ile ilgili düşüncelerini aktaran CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen " Borç yapılandırma yasası TBMM gündeminde Ancak KOBİ'lerin %73'ü finans darboğazında.Alarm zilleri çoktan çaldı bu saatten sonra geçmiş olsun. 3 Kez TBMM kürsüsünden uyardım.Acele edin İstanbul Yaklaşımı  gibi borç yapılandırma yasasını bir an önce getirin dedim ihtiyaç yok dediler." dedi.