Resmi Gazete'de 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.

Trabzon’da göreve son verme ise en çok Milli Eğitim Bakanlığında yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı bulunan kurumlarda toplam da 282 kişinin görevine son verildi. 

Görevine son verilenlerin 2 şef ve 1 hemşire, 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenin de bulunduğu görüldü. Trabzon’da ilçelere bakıldığında ise en çok göreve son verilme işlemi Ortahisar İlçesinde yaşandı. 
Ortahisar’da 97 öğretmenin görevine son verilirken, Ardından 71 öğretmen ile Akçaabat geldi. 


Arsin’de 8, Beşikdüzü’nde 7, Çarşıbaşı’nda 6, Çaykara’da 2, Dernekpazarı’nda 1, Düzköy’de 6, Maçka’da 8, Of’ta 22, Sürmene’de 13, Şalpazarı’nda 1, Tonya’da 3 ve Vakfıkebir’de de 3 öğretmenin görevine son verildi. Ayrıca Büyükşehir’de de 3 kişinin görevine son verildi. 

Öte yandan görevine son verilenler arasında bir isim dikkat çekti. Ortahisar İlçesinde görev yapan öğretmen Emine Ay’ın görevine son verildi. Ay’ın AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın kardeşi olduğu iddia edildi.